در سالهای ابتدایی دهه ۱۳۸۰، زمانی که همچنان برنج در گروه اقلام اساسی و در بازار به عنوان کالای تعزیراتی تحت نظارت دولت عرضه میشد، گروهی برای فعالیت در بازار برنج شرکتی تاسیس کردند و نام آن را انجمن حمایت از برنج کشور گذاشتند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق شفاف، سال ۱۳۸۵ شرکت انجمن حمایت از برنج کشور به انجمن برنج ایران تغییر نام پیدا کرد و در سال ۱۳۸۷ بار دیگر این شرکت تغییراتی در عناوین خود اعمال کرد و نام مدیرعامل را به دبیر تغییر داد.
اینکه شرکت برای فعالیت اقتصادی در صنعت برنج کشور تاسیس شده باشد، حق قانونی هر شهروند ایرانی است، اما وقتی برای ثبت یک شرکت، از عنوان تشکلی برای نامگذاری استفاده میشود در واقع باید گفت در استفاده از نام تشکل، سواستفاده شده است.
در نگاهی به روند فعالیت این شرکت مواردی قابل تأمل است که به نظر میرسد پیشتر باید از سوی نهادهای نظارتی و متولی حوزه تشکلهای بخش خصوصی به آنها توجه میشد.
حداقل در یک دهه گذشته این شرکت با ادعای اینکه یک تشکل ملی فعال در صنعت برنج کشور است، در موارد مختلفی موضعگیری رسانهای داشته است، حال آنکه این مجموعه نماینده هیچ گروه اقتصادی و صنفی نیست.
ابن شرکت با استفاده از عنوان جعلی انجمن برنج ایران، خود را مدافع منافع کشاورزان شالیکار معرفی میکند، در حالیکه هیچکدام از شالیکاران و کشاورزان در این انجمن عضویت ندارند.
مدیران این شرکت با استفاده از عنوان جعلی انجمن برنج ایران خود را به سازمانهای دولتی و نهادهای بخش خصوصی معرفی کرده و متأسفانه هیچ سازمان دولتی و نهاد بخش خصوصی از این شرکت مستندات تشکلی ایشان را مطالبه نکرده است تا جاییکه پیش از نامهنگاری با اتاق بازرگانی، از این شرکت تشکلنما به عنوان نماینده بخش خصوصی دعوت میشد.
موضع گیریهای رسانهای این شرکت کامل هدفمند و در مسیر تأمین منافع گروهی از فعالان منفعتطلب بازار بوده است که تأمل در استراتژی رسانهای ایشان قابل تأمل است.
ایشان هر ساله در آستانه فصل برداشت محصول برنج داخلی، جریان رسانهای را فعال میکنند با این عنوان که به دلیل واردات بیرویه، بازار اشباع و محصول شالیکاران داخلی خریدار ندارد و القاء این ادعای نادرست شرایطی را فراهم میآورد تا شالیکاران نگران از انباشت، محصول خود را با قیمت ارزانتر به دلالان بازار برنج که در واقع ذینفعان این شرکت هستند بفروشند.
ماموریت دوم این شرکت مقاطعی است که تقاضا در بازار برنج کشور افزایش مییابد که پیک تقاضا در بازار برنج روزهای پایانی سال و فرارسیدن عید نوروز و همچنین ماه مبارک رمضان و ماه محرم است و در این مقاطع زمانی، الگوی رسانهای این شرکت تغییر کرده و مدیرعامل شرکت که خود را دبیر میخواند تا شخصیت تشکلی پیدا کند، رو به انتقاد از برنجهای وارداتی آورده و مباحثی چون آلودگی را مطرح میکنند تا با این ترفند تقاضا از بازار برنج وارداتی برداشته شود و تورم تقاضا در بازار برنج ایرانی، تعادل عرضه و تقاضا را برهم زده و قیمتها در این بازار افزایش یابد و به واقع ذینفعان این شرکت برنجهایی را که زیر قیمت خریداری کردهاند، گرانتر بفروشند.
یکی از مواردی که در خصوص این شرکت قابل توجه است، استفاده از عنوان دبیر است، در حالیکه در تمامی تشکلها اعم از انجمنهای زیرمجموعه اتاق بازرگانی و وزارت کار و اتحادیههای صنفی و اتاقهای اصناف، اداره امور اجرایی بر عهده مدیری است که دبیرکل، دبیر یا دبیر اجرایی خوانده میشود، این شرکت با تغییر در اساسنامه خود عنوان دبیر انجمن برنج ایران را جایگزین مدیرعامل انجمن برنج ایران کردهاند تا در مصاحبهها و حضور در مراسم رسمی از این عنوان جعلی سوءاستفاده کنند.
امروز در شرایطی که تشکلهایی رسمی و قانونی دارای مجوز از مراجع قانونی مانند اتاق بازرگانی ایران و وزارت کار در صنعت برنج کشور فعالیت میکنند، تداوم فعالیت این شرکت تشکلنما زیر سوال است و این توقع وجود دارد که مراجع ناظر بر فعالیت تشکلها با این مجموعه برخورد قانونی داشته باشند.
فهرست
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ ۱۲:۱۱ ب٫ظ
فهرست
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ ۱۲:۱۱ ب٫ظ
- یکشنبه 6 آبان 1403
- 9:27 ق.ظ
- بدون نظر
- کدخبر:10084
- حوزه: اتاق بازرگانی, اتاق شهرستانها, اتاقهای مشترک, صفحه اصلی, صفحه اول
بیاعتنایی نهادهای متولی و ناظر بر تشکلها / فعالیت شرکتی با عنوان جعلی انجمن برنج ایران
- پربازدیدترین ها
- داغ ترین ها
فهرست
© کلیه حقوق این وبسایت متعلق به پردازش هوشمند علاءالدین میباشد.