یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ۷:۴۷ ب٫ظ

یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ۷:۴۷ ب٫ظ

یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ۷:۴۷ ب٫ظ

رکود اقتصادی، عدم ثبات نرخ ارز و شرایط اجتماعی حاکم از چالش‌های اصناف/ صدور پروانه کسب با تداوم مشکلات سامانه ایرانیان اصناف به کندی انجام می شود

سید احمد حسینی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران چالش های کنونی بازار قطعات یدکی و راهکارهای حذف تقلب و قاچاق از این بازار را تشریح کرد.

وی از طرح نصب شناسه کالا و کد رهگیری به عنوان چالش بزرگ دیگری یاد کرد که پیش روی صنف لوازم یدکی قرار گرفته و در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح در ساماندهی بازار و قیمت ها مثمرثمر خواهد بود، افزود: شیوه کنونی اجرای این طرح نه تنها اهداف قانونگذار را محقق نخواهد کرد بلکه متاسفانه منجر به کمبود کالا در سطح عرضه و گرانی کالا خواهد شد. البته گام هایی از سوی وزارت صمت برداشته شده اما متاسفانه اقدامات بزرگ و مثمرثمری نبوده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران در خصوص شیوه صحیح اجرای طرح نصب شناسه کالا و کد رهگیری به سه چالش اشاره کرد که توسعه حکم قانون مجلس شورای اسلامی با تصویب آیین نامه ها، بخشنامه ها و دستورالعمل ها که بر خلاف قانون نیز بوده یکی از این چالش هاست.

حسینی فقدان زیرساخت های لازم برای اجرای قانون نظیر مشکلات و نواقص سامانه ایرانیان اصناف و سامانه جامع تجارت را از دیگر موانع اعلام کرد و در خصوص این دو سامانه یادآور شد: فعالیت فروشندگان قطعات یدکی منوط بر اخذ پروانه کسب از سامانه اصناف ایرانیان است که پیش نیاز ثبت نام در سامانه جامع تجارت است. ضمن اینکه شناسه کالا و کد رهگیری پس از ثبت نام در سامانه جامع تجارت و دریافت کد نقش تحت عنوان تولیدکننده، واردکننده، تولیدکننده صنفی و یا توزیع کننده قابل دریافت خواهد بود.

وی متذکر شد: مشکلات سامانه جامع تجارت در جلسات کارشناسی که با حضور کارشناسان اتحادیه و وزارت صمت برگزار شده، تا حدودی رفع شده است. اما سامانه اصناف ایرانیان چندین سال است که با مشکلات عدیده مواجه بوده و صدور پروانه کسب به کندی پیش میرود. البته تولیدکنندگان صنفی متولی خاصی نداشته اند که به همت معاونت صنایع عمومی وزارت صمت و همکاران وی در این وزارتخانه این مشکل مرتفع شده و امیدوارم طی دو تا سه هفته آینده بتوانیم پروانه کسب برای تولیدکنندگان صنفی صادر نماییم.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران شیوه ناصحیح اجرای قانون را چالش دیگری عنوان کرد و افزود: این شیوه اجرا اهداف و برنامه های قانونگذار را محقق نمیکند. قانونگذار در ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هدف خود را از تصویب این قانون تشخیص کالای اصیل و باکیفیت از کالای بی اصالت، قاچاق، بی کیفیت و تقلبی عنوان کرده که شیوه فعلی اجرای طرح نصب شناسه و کد رهگیری موجب تحقق این هدف نمی شود. اتحادیه این مشکلات را مکررا یادآور شده اما متاسفانه تا به امروز توجه خاصی نشده است.

حسینی در خصوص راهکارهای حذف تقلب و قاچاق در بازار و ساماندهی قیمت ها تصریح کرد: نخستین راهکار که در جلسات با حضور مدیران وزارت صمت، نمایندگان مجلس، قوه قضائیه و مجریان قانون مورد اشاره قرار گرفته، استفاده از ظرفیت های کسبه و اصناف به عنوان کارشناسان خبره صنفی در زمان تصویب قوانین، آییننامه ها و دستورالعمل هاست که موجب کاهش هزینه های اجرای قانون و نتیجه اجرای قوانین ملموس خواهد بود.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران ساماندهی تولیدکنندگان صنفی را راهکار دیگر دانست و در ادامه با اشاره به آماری مبنی بر وجود ۲.۵ میلیارد دلار قطعات یدکی قاچاق در بازار بر اساس مدل برآورد وزارت صمت و اتحادیه در سال ۹۸، بخش اندکی از این اقلام را کالای قاچاق دانست و بخش اعظمی از آن را در زمره کالای بی هویت شامل تولیدات صنفی تولیدکنندگان داخلی که مورد ساماندهی قرار نگرفته اند، اعلام کرد.

وی گفت: با حمایت های معاونت صنایع عمومی وزارت صمت، مقدمات ساماندهی کالاهای بی هویت فراهم شده و قطعا با شناسنامه دار کردن تولیدکنندگان صنفی و حمایت از تولیدکنندگان قطعات باکیفیت، تفکیک کالا از کالای قاچاق نیز امکان پذیر خواهد شد.

حسینی افزود: گام سوم کنترل مبادی قانونی ورود کالا به کشور است. با توجه به اینکه گمرکات زیرمجموعه وزارت اقتصاد هستند، قطع به یقین با ایجاد یک مدیریت منسجم میان گمرک و معاونت صنایع عمومی وزارت صمت بسیاری از چالش های بزرگ در مسیر تحقق قانون مرتفع خواهد شد.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین آلات تهران در پایان خاطرنشان کرد: تشکیل کارگروهی با حضور کارشناسان خبره صنفی در حوزه قطعات یدکی و نماینده تام الاختیار دولت به عنوان مجری، راهکار دیگری است که امیدواریم در جلسات تخصصی مورد بحث و گفتگو قرار گرفته و بدین ترتیب نسبت به مسائل و راهکارهای پیش رو تصمیم گیری شود.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها