با تایید انتخابات ۳۳ اتاق بازرگانی از ۳۴ اتاق فعال در کشور، هیات نمایندگان دوره جدید اتاق ایران آماده انتخاب هیات رییسه میشوند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اتاق شفاف، انتخاب هیات رییسه اتاق بازرگانی ایران در حالی به زودی برگزار میشود، که رقابت بر سر کرسی ریاست سه قطبی شده است.
یونس ژائله صنعتگری که نامش با برند محبوبش میام مصرف کنندگان یعنی شیرینعسل گره خورده و احتمال زیاد ریاست اتاق تبریز را در اختیار خواهد گرفت با دیگر همشهری و هم اتاقی خود یعنی احد عظیمزاده تاجری که گفته میشود بیشترین سهم در صادرات فرش را دارد بر سر کرسی ریاست رقابت خواهد کرد.
اگرچه هر دو عضو اتاق بازرگانی تبریز از فعالان اقتصادی خوشنام و توانمند هستند اما ایشان برای رسیدن به کرسی ریاست رقیبی جدی د توانمد پیش رو دارند که گذشتن از سد او تقریبا غیرممکن به نظر میرسد.
حسین سلاحورزی که برای سومین دوره عزم حضور در هیأت رئیسه اتاق ایران را دارد، در دوره هشتم برای اولین تجربه موفق شد به عنوان نائب رئیس چهارم وارد هیات رییسه شود.
به دست آوردن ۳۵۳ رای از مجموع ۴۴۶ رای مأخوذه در دوره نهم اثبات کرد که پیروزی سلاحورزی در دوره هشتم اتفاقی نبوده و ثبت این رکورد برای نشستن بر کرسی نائب رئیس اول، مبین این بود که وی شانس بالایی برای ریاست هم دارد اما به احترام و حرمت پیشکسوت و بزرگ اتاق بازرگانی یعنی غلامحسین شافعی به نائب رئیسی اول بسنده کرد.
رئیس اتاق بازرگانی خرمآباد که ریاست کانون عالی کارفرمایی کشور را نیز بر عهده دارد، در میام فعالان اقتصادی چهرهای تشکلگرا شناخته میشود که الفبای انتخابات و پیروزی در آن را نیز به خوبی آموخته است.
در چنین شرایطی ژائله و عظیمزاده کار سختی در پیش دارند، مگر اینکه تعاملات خارج از میدان رقابت نتیجهای دیگر را جستجو کند، چنانکه تاکنون در نشستهایی چندجانبه این موضوع مورد بحث قرار گرفته است.
اما اگر همه چیز به میدان رقابت حتم شود، شانس نمایندگان اتاق تبریز پایینتر است، چراکه در همین ابتدای کار حضور دو نامزد کرسی ریاست از یک اتاق بازرگانی اشتباه بزرگی است که باعث تقسیم آراء و پیشبینی شکست قطعی پیش از برگزاری انتخابات دارد، اگرچه اتحاد ایشان و کنارهگیری یک نفر به نفع دیگری نیز تاثیر چندانی در نتیجه انتخابات نخواهد گذاشت، چراکه عضویت ایشان در یک اتاق سبد رای مشخصی را به ایشان اختصاص میدهد که تجمیع آن نیز چندان تغییری ایجاد نخواهد کرد.
حال باید منتظر ماند تا مشخص شود تقدیر و تعامل تا روز انتخابات چه اتفاقی را رقم خواهد زد و آیا توافقات موجب خواهد شد تا این سه عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصمیم دیگری اتخاذ کرده و برای سمتی دیگر از هفت کرسی هیات رییسه نامزد شوند یا هر سه با سودای ریاست وارد کارزار انتخابات میشوند.
بنابراین گزارش پایگاه خبری اتاق ایران نوشت، حسین میرمحمدصادقی با بیان اینکه از ۳۴ اتاق در سراسر کشور انتخابات ۳۳ اتاق تایید و یک اتاق ابطال شد گفت: در ۵ اتاق هم به دلیل اشکالاتی در ارائه اسناد و مدارک، برخی منتخبین جای خود را به افراد علیالبدل دادند.
رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران با بیان اینکه از مجموع ۳۴ اتاق، انتخابات ۳۳ اتاق تایید شده است گفت: فقط در مورد یک اتاق، پیرو مصوبه شورای عالی نظارت در جلسه چند روز قبل این شورا، انتخابات این اتاق باطل شد و مراتب به هیات نظارت، رئیس اتاق مربوطه و رئیس اتاق ایران اعلام شد.
حسین میرمحمدصادقی در گفتوگو با اتاق ایران آنلاین ادامه داد: در ۵ اتاق هم با توجه به اشکالاتی که در بخش ارائه ادله و اسناد و مدارک مورد نیاز وجود داشت، تغییرات جزیی داده شد و این منتخبین جای خود را به اعضای علی البدل دادند.
او با بیان اینکه صدور اعتبارنامه اتاق ها در اتاق هایی که اعتراضی به انتخابات آنها وجو نداشته و تایید شده و یا اتاق هایی که انتخابات آنها بعد از تصمیم شورای نظارت تایید شده، صادر شده و در اختیار روسای هیات های نظارت استان ها قرار گرفته است گفت: در رابطه با ۵ اتاقی که یا جابجایی همراه بوده اند هم روز گذشته تصمیم گیری شد و اعتبارنامه انها هم به زودی صادر خواهد شد.
او با اشاره به اینکه هنوز تاریخ برگزاری هیات نمایندگان اتاق ایران نهایی نشده است ادامه داد: درخواست من این است که از آنجا که طبق آیین نامه باید حداقل یک ماه قبل از برگزاری جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران کسانی که داوطلب عضویت در هیات رئیسه اتاق ایران هستند حتما باید مراتب داوطلبی خود را اعلام کنند تا استعلام پیش بینی شده در آیین نامه انجام شود، داوطلبین به این فرجه ۲۰ روزه توجه داشته باشند.
رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران گفت: بعد از به نتیجه رسیدن انجمن نظارت درباره زمان برگزاری جلسه هیات نمایندگان اتاق ایران، به اتاق ها اعلام خواهد شد که حداکثر تا یک ماه قبل از برگزاری این جلسه، جلسات هیات نمایندگان اتاق های استانی را برگزار کنند و کسانی که به نمایندگی از این اتاق ها باید در هیات نمایندگان اتاق ایران شرکت کنند را معرفی کرده و کسانی که داوطلب عضویت در هیات رئیسه اتاق ایران هستند را نیز اعلام کنند تا فرجه ۲۰ روزه رعایت شود.
***انجمن نظارت بر انتخابات اتاق ایران تسلیم فشارها نشد
او با بیان اینکه یک هفته بعد از برگزاری هیات نمایندگان اتاق ایران کار انجمن نظارت به پایان خواهد رسید افزود: این دوره از انتخابات وضعیت خاصی داشت. چرا که ایین نامه انتخابات تغییر کرده و شرایط قابل توجهی برای رای دهندگان و نامزدهای انتخابات در نظر گرفته شد که برخی از این شرایط هم مبهم بودند. البته شورای عالی نظارت در چند سوال و جوابی که برای ما فرستاد تلاش کرد برخی از این ابهام ها را مرتفع کند اما وجود این شرایط جدید کار را برای انجمن نظارت دشوار می کرد و نیاز به صرف وقت بیشتری بود.
میرمحمدصادقی با اشاره به اینکه ظرف این مدت تماس هایی با انجمن برقرار شده و درخواستهایی مطرح می شد ادامه داد: با این وجود انجمن تلاش کرد تحت تاثیر هیچ نفوذی قرار نگیرد و بر اساس آنچه فارغ از این فشارها و درخواست ها تشخیص داد درباره شرایط کاندیداتوری افراد تصمیم گیری کرد. با اعلام نتایج هم معلوم شد که برخی گمانه زنی های رسانه ای مبنایی نداشته و انجمن فارغ از فشارها و درخواست ها بر اساس قانون و وجدان خود تصمم گرفته است.