عضو ارشد هیأت امنای بازار تهران و مشاورارشد اتاق اصناف تهران اعلام کرد: بازار تهران فراتر از یک مرکز خرید و فروش، نمایانگر تاریخ و فرهنگ غنی این سرزمین هستند. ریشه کلمه «بازار» در زبان پهلوی نشاندهنده ارتباط عمیق این مکانها با زندگی اجتماعی مردم است. از دوران ساسانیان تا به امروز، بازارها هسته اصلی شهرها بوده و فضایی برای تبادل کالا و ایدهها را فراهم کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق شفاف، محمد توکلی گفت: این بازارها معمولا در نزدیکی دروازههای مهم شهر و مسیرهای اصلی قرار دارند تا دسترسی به کالاها تسهیل شود. علاوه بر جنبههای اقتصادی، این مکانها خاستگاه رخدادهای اجتماعی و سیاسی نیز بودهاند؛ جایی که مردم گرد هم میآمدند تا حوادث روز را در حجرهها تبادل نظر کنند.
در این فضاهای زنده و پرجنب و جوش، مسجدها، تکیهها و سقاخانهها نیز حضور دارند که به غنای معنوی و ارتباطات اجتماعی کمک میکنند. این مکانها به عنوان پناهگاههایی برای انجام کارهای خیر و خدمات عامالمنفعه عمل کرده و مردم را به هم نزدیکتر میکنند.
بازار تهران به عنوان نهادی اقتصادی و اجتماعی، مشکلات مردم را حل و فضایی برای زایش ایدهها و پل زدن میان نیازها و عرضه فراهم میکند.
با ورود به هر شهری در ایران، بازار قدیمی، همچون دروازهای به تاریخ و فرهنگ آن شهر شما را میخواند و زیبایی و معماری منحصر به فردش هر بازدیدکنندهای را مجذوب میکند.