به گزارش اتاق ایران، نشست کمیسیون گردشگری و کسبوکارهای وابسته اتاق ایران با حضور مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی و دبیر کمیته اقدام ارزی سازمان توسعه تجارت، رئیس گروه گردشگری این سازمان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، جمعی از نمایندگان شرکتهای دانشبنیان و فعالان حوزه گردشگری برگزار شد.
رئیس کمیسیون گردشگری و کسبوکارهای وابسته اتاق ایران در این نشست با اشاره به فرصتهای گردشگری مناطق آزاد تجاری، گفت: منطقه آزاد کیش میتواند برای فعالین بخش خصوصی کشور فرصتهای سرمایهگذاری را معرفی کرده تا بخش خصوصی در راستای سند راهبردی منطقه آزاد، نقش برجستهای در توسعه گردشگری داشته باشند.
علیاکبر عبدالملکی، خواستار تبادل تجربیات مدیران گردشگری بخش خصوصی و مناطق آزاد شده و ادامه داد: با شرایط بحرانی که در بخش گردشگری پیش آمده نیازمند همکاری بیشتر هستیم.
عبدالملکی همچنین حضور استارتاپ ها و شرکتهای دانشبنیان را در تقویت اکوسیستم کارآفرینی منطقه ضروری دانست.
مهدی کشاورز مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه گفت: فرایند توسعه در کیش متوازن نبوده و جبران آن نیازمند یک تلاش علمی بیوقفه با حمایت همهجانبه نهادهای فرادستی است.
کشاورز با تأکید بر تکمیل زیرساختهای گردشگری جزیره کیش افزود: مگر میشود برای ساخت این همه هتل در جزیره کیش سرمایهگذاری شود ولی در این جزیره هنوز با مشکلات زیرساختی نظیر آب و برق و فاضلاب دست و پنجه نرم کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه گفت: با افتتاح ترمینال جدید فرودگاهی کیش به عنوان هوشمندترین فرودگاه کشور، تکمیل باند جنوبی فرودگاه کیش، ساخت مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب جنوبی جزیره و همچنین طراحی نقشه جامع گردشگری جزیره کیش به زودی شاهد تحول در حوزههای سختافزاری و نرمافزاری گردشگری این جزیره خواهیم بود.
کشاورز گفت: وقت آن است که از گردشگری تودهوار فاصله بگیریم و تلاش کنیم با محوریت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی اقدامات عملیاتی ویژهای برای جذب گردشگر در تمامی ایام سال آن هم با محوریت نقشآفرینی بخش خصوصی طراحی و عملیاتی کنیم.
در ادامه محمود اسکندری، مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی و دبیر کمیته اقدام ارزی سازمان توسعه تجارت به تشریح بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال ۱۴۰۱ و بسته حمایتی تشویقی صنعت گردشگری پرداخته و گفت: بخشهای گردشگری سلامت، مؤسسات مسافرتی و تورآوران، راهنمایان گردشگران، اقامت و پذیرایی ظرفیتهای زیادی برای توسعه گردشگری دارند.
جهانگیری، رئیس انجمن خدمات سلامت نیز بر نظاممند شدن و حمایت بخش دولتی از گردشگری سلامت و فرصتهای ارزآوری این بخش تأکید کرد.
سادات، رئیس صندوق صنایع خلاق کشور نیز از آمادگی معاونت علمی و شرکتهای صنایع خلاق جهت ارائه خدمات ویژه به شرکتهای بزرگ و حمایت از استارتاپ های حوزه گردشگری سلامت خبر داد و گفت: بهرهبرداری از ظرفیتهای بخش خصوصی و ایجاد و توسعه اقتصاد پایدار در جزیره کیش برای خانههای خلاق و نوآوری جهت توسعه خدمات خود در قالب همکاری مشترک با استفاده از ظرفیتهای موجود در جزیره فرصت مغتنمی است.