محمدجواد کرمی، رئیس اتحادیه نانهای فانتزی(حجیم و نیمه حجیم) تهران بیان کرد: با همین هدف دولت و مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۶ افزایش سهم تولید نان صنعتی تا ۴۰ درصد را مصوب کردند و اقدامات ارزندهای برای این مهم در آن سال ها انجام شد، اما با حذف یارانه نان های حجیم و نیمه حجیم در سال ۱۴۰۱، حجم تولید ما به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: در سال ۱۳۸۶ کارشناسان با بررسی شرایط تولید نان کشورهای مختلف به این نتیجه رسیدند که کشور باید به سمت تولید نان صنعتی برود و میزان تولید نان با این سیاست افزایش پیدا کند. کارشناسان علت این سیاستگذاری را کاهش قیمت نان و دورریز کمتر در تولید می دانستند.
کرمی تصریح کرد: به طور کلی با نظام یارانه ای مخالف هستم و اعتقاد دارم که باید فضای رقابتی میان تولیدکننده ها وجود داشته باشد تا بتوایم نان کیفی و سالم برای مصرف تولید کنیم، اما وقتی صلاحدید بر پرداخت یارانه است همه تولیدکننده های نان باید یارانه دریافت کنند و تبعیضی وجود نداشته باشد.
رئیس اتحادیه نان های فانتزی(حجیم و نیمه حجیم) تهران گفت: قبل از آزادسازی قیمت آرد نان فانتزی، میزان مصرف کل کشور ۴۰۰ هزار تن بود که در حال حاضر به ۲۵۰ هزار تن رسیده است؛ به این ترتیب در حدود ۳۸ درصد کاهش مصرف را شاهد هستیم.
رئیس اتحادیه نان های فانتزی ادامه داد: در حال حاضر دولت نزدیک به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت میکند تا رضایت مردم و تولیدکننده ها را در حوزه نان به دست بیاورد، اما این هدف حاصل نشده است متاسفانه با رویه ی غلطی که در حذف یارانه آرد نان های حجیم و سنتی اتفاق افتاد حجم تولید نانوایی های فانتزی بشدت کاهش پیدا کرده است و بعضا نیمه تعطیل شده است. قبل از آزادسازی قیمت آرد نان فانتزی، میزان مصرف کل کشور ۴۰۰ هزار تن بود که در حال حاضر به ۲۵۰ هزار تن رسیده است؛ به این ترتیب در حدود ۳۸ درصد کاهش مصرف را شاهد هستیم.
به گفته کرمی مسائل مربوط به نان و تولیدکننده های نان همیشه در اختیار وزارت صمت بود، اما یکباره کار را به وزارت اقتصاد و دارایی سپردند که به هیچ وجه صلاحیت این نظارت را نداشت. هزینه های بخش نانوایی ها بسیار بالا رفته که با تورم امسال و سالهای قبل همخوانی ندارد. حال نان خوب نیست؛ ما پیشتر از این آرد را کیسهای ۶۰ هزار تومان میخریدیم و در حال حاضر ۶۴۰ هزار تومان خریداری می کنیم.
وی با بیان اینکه ما فرقی با سایر تولیدکنندگان نان نداریم و همه در حال تولید نان برای مردم هستیم، توضیح داد: این موضوع که، چون نان حجیم اروپایی است پس تولید کننده های نان حجیم یارانه نگیرند خلاف قانون است. ما بهترین نان را از لحاظ سلامت، کامل بودن و مواد مغذی تولید میکنیم که با کمترین دورریز به مصرف میرسد.
کرمی گفت: سهم تولید نان فانتری از کل تولید نان تهران ۱۵ الی ۲۰ درصد است و این رقم در کل کشور به ۷ درصد میرسد. سیاست های دولت به این سمت رفته است که این سهم ۷ درصدی نیز رو به کاهش بگذارد. دولت مردان باید توجه داشته باشند که یکی از تولیدات ما نان ساندویچ است که تغذیه قشر ضعیف در محیط کار از این نان است و افزایش آن خلاف رویه پرداخت یارانه هاست.
طبق اظهارات رئیس اتحادیه نان های فانتزی (حجیم و نیمه حجیم) تهران، کشورهای بزرگ جهان مانند هند به سمت تولید نان صنعتی رفته اند و حتی عراق نیز این رویه را در پیش گرفته است. افغانستان نیز برای افزایش بهره وری، بیشترین میزان خرید ماشین آلات نان صنعتی را از ایران داشته است و سوریه جنگ زده نیز اولویت را به تولید نان سنتی به روش صنعتی داده چرا که با این مدل سرعت کار بالا میرود و از نظر پروسه تولید یک حرکت استاندارد انجام میشود