جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ ۱۰:۵۰ ق٫ظ

جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ ۱۰:۵۰ ق٫ظ

جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ ۱۰:۵۰ ق٫ظ

دستگاه ‌های پوز نانوایان پشتیبانی قوی ندارند/ جریمه‌های ۳۰ تا ۱۰۰ میلیونی نانوایان متخلف

محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران در پاسخ به این پرسش که برخی مشاهدات میدانی حاکی از این مهم است که تعدادی از نانوایان اقدام به جمع آوری دستگاه های پوز هوشمند کردند آیا این خبر را تایید میکنید؟ گفت: گزارشی از جمع آوری دستگاه ها پوز از سوی نانوایان به اتحادیه داده نشده است؛ اما این دستگاه ها پشتیبانی قوی ندارند و برای تعمیر دستگاه نانوا حداقل باید ۲۴ ساعت یا حتی دو روز منتظر بماند که دستگاه سرویس و بهروز شود، همین مسائل باعث شده است که نانوایان تمایل چندانی برای استفاده از این دستگاه ها از خود نشان ندهند.

وی با بیان اینکه برخی از نانوایان دستگاه های پز قدیمی را تحویل دادند، گفت: تعدادی از نانوایان دستگاه های پز قدیمی را حفظ کردند تا در صورت بروز مشکل در دستگاه های جدید بتوانند از آنها استفاده کنند چراکه در شرایط فعلی کمتر شخصی پول نقد همراه خود دارد.

سلیمانی با اشاره به مشکلات دستگاه های پز هوشمند، گفت: دستگاه هایی که به اینترنت متصل هستند مشکلات جدی دارند و قطع و وصل شدن آنها زمانبر است از سوی دیگر دستگاه های سیمی نیز جوابگو نیستند.

به گفته رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی؛ هوشمند کردن نانوایان یک کار ملی بود و نباید تنها به یک شرکت واگذار می شد؛ بانک سپه برای جلو بردن کار باید از همکاری چند شرکت دیگر بهره می گرفت و اینگونه پشتیبانی آن قوی تر می شد. برخی از نانوایان به اتحادیه مراجعه می کنند که پشتیبانی برای آنها رول نمی آورد.

سلیمانی با بیان اینکه مرحله دوم طرح هوشمندسازی نانوایان اجرایی نشده است، گفت: این طرح همچنان در مرحله اول است و هنوز برای مسئولان محرز نشده است که نانوا چقدر فروش دارد؟ ۸۰ نانوا سنگکی و بیش از ۱۰۰ نانوا سنتی در تهران هنوز مجهز به این دستگاه نشده اند؛ اجرای این طرح به این مرحله نرسیده است که هر نانوا در ماه چند کیسه آرد مصرف می کند.

رئیس نانوایان سنگکی تهران در پاسخ به این پرسش که چرا نان ها کیفیت سابق را ندارند و یک روز بعد از پخت نمی توان آنها را مصرف کرد؟ گفت: کیفیت نان به آردی که نانوا از آن برای پخت استفاده می کند ارتباط مستقیم دارد؛ نانوایان یک واحد تولیدی هستند؛ البته در بررسی کیفیت نان باید عوامل دیگر را در نظر داشت، نرخ نامه نانوایان مربوط به ۱۴۰۰ است و نانوایانی که آرد نوع یک دریافت می کنند ۱۵ درصد ونوع دو ۱۰ درصد مابه التفاوت را دریافت می کند که این مبلغ نمی تواند هزینه نانوایان را تقبل کند.

وی ادامه داد: نانوا ۸۵ درصد هزینه تولید را پرداخت می کند برای اینکه بتواند هزینه ها خود را جبران کند بناچار یا کم فروشی و یا گران فروشی میکند. اتحادیه مخالف چنین اقداماتی است اما بعد از بررسی اوضاع متوجه می شود که چارهای جز این ندارد؛ از سوی دیگر جریمه های سنگین ۳۰ تا ۱۰۰ میلیونی برای نانوایان در نظر گرفته اند که این جریمه ها نیز بازدارنده نیست چراکه نانوا باز تلاش دارد برای جبران این جریمه ها از جیب مصرف کنندگان هزینه کند.

سلیمانی با تاکید بر این نکته که باید شرایطی فراهم شود که نانوا سالم کار کند، گفت: تا زمانیکه نانوا نتواند هزینه هایش را تامین کند چنین عکسالعمل هایی از سوی نانوایان اجتناب ناپذیر است.

رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی میانگین پخت نان در روز برای نانوایان را حدود هشت کیسه دانست و افزود: اتحادیه مخالف فروش نان با قیمت های غیرمتعارف است اما باید نرخ نامه نیز اصلاح شود.

وی با انتقاد از برخی رفتارهای بازرسان در سنجش وزن نانها، افزود: مشاهده شده است که برخی بازرسان یک نان را به واحدهای صنفی اطراف نانوا میبرند تا آن را وزن کنند یعنی به وزنه ترازوی نانوایان اعتماد ندارند این در حالیست که این ترازوها دیجیتال است و اینگونه آبروی صنف را می برند؛ این عکس العمل ها شایسته نانوایان نیست چرا که در نرخ نامه نانوایان ۲ درصد هم خطا در چانه ها لحاظ شده است و خطا در ضریب دست وجود دارد باید حداقل ۳ تا ۴ نان وزنگیری شود و میانگین این وزن ها معیار قرار بگیرد

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها