رضا پاشابیگی، رئیس اتحادیه خواروبارفروشان تهران بیان داشت: با وجود انواع و اقسام شرکت ها و کارخانجات تولیدکننده در کشور، رقابت خوبی در تمامی کالاها ایجاد شده و همین امر در اشباع کالا و کیفیت آن تاثیر شگرفی داشته است؛ لذا هیچ کمبودی نداریم.
وی در ادامه با اشاره به افزایش مبالغ خدمات سایر دستگاه ها در کشور گفت: با توجه به هزینه های زیادی که روزانه برای واحدهای صنفی از سوی دیگر سازمانه ا تعیین و ارسال می شود، شرایط برای فعالیت های اقتصادی دشوار شده است. رشد هزینه های خدمات و عوارض شهرداری، مالیات و بیمه مشاغل و همچنین اجاره بهای سنگین واحدهای صنفی بار گزاف اقتصادی را بر دوش کسبه سنگین کرده است.
پاشابیگی افزود: از سوی دیگر گرانی کالاها با توجه به قدرت خرید پایین مردم، منجر به کوچک شدن سبد کالایی خانوار گردیده و هر روز از تعداد مراجعه مشتریان به واحدهای صنفی کاسته می شود.
اقلامی چون لبنیات که سلامت محور هستند و برنج که جزو ضروریات و قوت اصلی مردم است، همچنین گرانی حبوبات که نقش پررنگی در غذای روزانه مردم دارند ،
رئیس اتحادیه خواروبارفروشان تهران تصریح کرد: در صورت ادامه گرانی ها بویژه در گروه مواد غذایی سلامت محور مانند لبنیات و حبوبات برنج به عنوان قوت اصلی مردم بتدریج مواد غذایی مناسب و به اندازه از سفره خانواده ها حذف خواهد شد و فرزندان این کشور با بنیه ضعیف و توانایی پایین بزرگ خواهند شد که در آینده کنار دیگر مشکلات کشور، هزینه های بهداشت و درمان را افزاریش خواهد داد. مسئولان با تدبیری عاجل در فکر ثبات قیمت ها باشند.
وی فشارهای تحمیلی سازمان امور مالیاتی را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: اصناف مامور وصول مالیات در هیچ قانونی نیست. وضع ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم ازسوی سازمان امور مالیاتی، اصناف را مجبور کرده به جای رسیدگی به مشکلات خود، به دنبال صاف کردن جاده برای سازمان امور مالیاتی برای وصول مطالباتشان شود.
پاشابیگی با بیان اینکه به اندازه کافی اصناف مشکلات دارد تاکید کرد: هر روز وضع ماده قانونی و تبصره های مختلف از سوی یک نهاد، یک وزارتخانه و سازمان به هزار مشکل اصناف اضافه می شود که از آنجمله اداراه بهداشت است که به جای مانع زدایی، خود مانع تراشی و مشکل ایجاد می کند. اصناف تابع قانون است؛ اما ایرادات سازمان های مختلف مشکلات را برایمان افزایش داده است.