رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران با ابراز تاسف از عدم اجرای نرخنامه سال ۱۴۰۱ صنف متبوعش گفت: در حال حاضر نرخ هایی که در دستگاه های کارت خوان وجود دارد مربوط به سال ۱۴۰۰ است و نرخنامه سال ۱۴۰۱هنوز اجرایی نشده است.
به گزارش پایگاه خبری اتاق شفاف به نقل از پایگاه خبری اتاق اصناف تهران، محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران بیان کرد: نانواها، نان را به قیمت پارسال می فروشند، حال آنکه شاهدیم قیمت تمامی اقلام و کالاها از اجاره بهای واحدهای صنفی، حامل های انرژی، مزد کارگر و. . . چندین برابر شده؛ اما قیمت نان که تنها محصول قابل عرضه این اتحادیه و صنف است باید با قیمت سال ۱۴۰۰ به فروش برسد. این نوع بی عدالتی شرایط را برای نانوا سخت و غیر قابل تحمل می کند.
وی ادامه داد: آیا کارمندان دولت حاضرند با همان حقوق و دستمزد سال پیش کار کنند؟ امسال ۵۷ درصد حقوق کارگر افزایش یافته، نانوا از کدامین درآمد این هزینه ها را جبران کند. با این اوضاع نانوایان مجبور هستند نان را به نرخ سال گذشته بفروشند. از آنجا که تخلف نانوایان بسرعت دیده می شود، هم اذهان عمومی را علیه آنها تحریک می کنند و هم نانوا را سریع مقصر اعلام می دارند.
سلیمانی تصری حکرد: مگر نانوا به جز نان، کالای دیگری دارد که بفروشد. هر روزه اقلام و اجناس مختلف گران می شود و هیچ متخلفی نه معرفی می شود و نه تذکر می گیرد. تا بخواهند نرخنامه سال ۱۴۰۱ را اجرایی کنند، سال ۱۴۰۲ آمده است و باید نرخ جدید بگیریم.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران در ادامه تاکید کرد: زمانی که دولت برای کارت خوان های مخصوص نانواها برنامه ریزی کرد باید مراحل زیرساخت و پشتیبانی آن را مرتب سازماندهی می کرد. این در حالی است که دستگاه های پوز که در گذشته استفاده می کردیم دارای پشتیبانی بود، هر زمان مشکلی ایجاد می شد بلافاصله با پشتیبانی بموقع کار انجام می شد؛ اما کارت خوان هایی که به نانواها داده اند از هیچ پشتیبانی برخوردار نیست؛ بطوریکه نانوا برای تعویض کاغذ این دستگاه ها خودش باید اقدام کند. نانوا وقت این کار را ندارد که به بازار برای تهیه کاغذ کارت خوان برود بنابراین مجبور می شود تا نقدی کار کند.
سلیمانی از عدم اشراف بازرسان در حوزه نان گفت و تصریح کرد: بازرسانی که به نانوایی ها مراجعه می کنند متاسفانه نه دانش، علم و تخصص دارند و نه اینکه به نانوایی ها اعتماد می کنند. با سلیقه و نظر شخصی بازرسی می کنند. تعداد بازرسی ها از مراکز مختلف طی روز هم کم نیست. دائم بازرسان وزارت کشاورزی–بسیج- صنعت و معدن و .. به واحدهای صنفی نانوایی مراجعه و هر یک به نوعی نانوا را جریمه می کنند.
سلیمانی تاکید کرد: مگر نانوا چقدر درآمد دارد که مرتب جریمه بپردازد؟ بازرسان نه تخصص دارند و نه عدالت. برای تشخیص وزن هر چانه نان، نمونه ها را بین دو تا پنج چانه انتخاب نمی کنند. به هر حال نانوا ها با دست، اندازه چانه را انتخاب می کنند و ممکن است بین ۱۰ تا ۲۰ گرم اختلاف باشد. در حالیکه بازرس یک چانه را انتخاب و میزان را همان قرار داده و ترازوی نانوایی را نیز قبول نداشته و خودش هم ترازو ندارد، فقط جریمه را می شناسد و در نهایت قاضی تعزیرات هم به نظر بازرس اهمیت می دهد و اعلام تخلف می کند.
وی اضافه کرد: طبق مصوبه کارگروه آرد و نان تا اطلاع ثانونی مشمول قیمت گذاری نیستیم؛ اما تعزیرات بدون توجه به این مصوبه جریمه می کند؛ بدون این که به مستندات نانوایان اهمیت بدهد. ما در هر شرایطی تعامل کرده ایم؛ اما اصرار دارند تا شرایط خودشان ر ابه نانوایی ها تحمیل کنند. ما خواهان اجرای نرخنامه ۱۴۰۱ هستیم.
فهرست
جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ ۱۱:۵۲ ق٫ظ
فهرست
جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ ۱۱:۵۲ ق٫ظ
- سه شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱
- ۷:۱۱ ب٫ظ
- بدون نظر
- کدخبر:1882
- حوزه: اتاق اصناف, اتحادیهها, کسب و کار
نانوایان چقدر درآمد دارند که مکرر جریمه میشوند
- پربازدیدترین ها
- داغ ترین ها
فهرست
© کلیه حقوق این وبسایت متعلق به پردازش هوشمند علاءالدین میباشد.