حمیدرضا رستگار، عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف تهران با بیان مطلب فوق بیان کرد: در تهران حدود ۳۰۰ هزار واحد صنفی داریم که در رسته ها و حوزه های مختلف فعال هستند. بر اساس قانون نظام صنفی برای ایجاد کسب و کار چه به صورت حقیقی و چه حقوقی در قالب شرکت طبق مقررات برای شروع و ادامه کار حرفه ای به صورت موقت یا دائم برای محل مشخص و به اصطلاح محلی که می خواهد کسب و کار در آنجا انجام بشود حتماً باید مجوز داده شود.
وی در ادامه گفت: به استناد ماده ۲۷ قانون نظام صنفی و ماده ۱۲ قانون تعزیرات، فعالیت بدون مجوز تخلف محسوب می شود و اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی از فعالیت فرد یا افرادی که متخلف هستند و پروانه کسب ندارند جلوگیری می کنند .
رستگار درباره صدور پروانه کسب توضیح داد: در آئین نامه اجرایی که به همین منظور در قانون نظام صنفی آمده شرایط صدور پروانه کسب دقیقاً مشخص شده است. یک فرد صنفی می تواند با مراجعه به سامانه صدور پروانه کسب با ثبت تقاضای خود و یا با مراجعه به اتحادیه مربوطه درخواست پروانه کسب برای رسته یا شغلی که می خواهد فعالیتش را شروع بکند پذیرش شود .
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف تهران با تاکید بر اینکه همه واحدهای صنفی باید پروانه کسب خود را در معرض دید مراجعه کنندگان قرار دهند به مشتریان نیز توصیه کرد: خریداران حتماً از واحدهای صنفی خرید کنند که دارای پروانه کسب هستند و حتماً برای خرید خود فاکتور رسمی یا فاکتور دارای اصالت یا دارای مهر فروشنده داخل فاکتور، دریافت کنند.
رستگار در پایان گفت: امیدواریم شهروندان دقت کنند؛ چون خیلی از واحدهای صنفی که تعدادشون هم زیاد است بعضاً برای آن حرفه تایید نشده اند؛ چرا که استعلام هایی برای صدور پروانه کسب می شود تا فرد ۱۰۰ درصد مورد تایید اتحادیه باشد که احیاناً اگر تخلفی داشته بتواند اتحادیه اعمال قانون بکند