سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ۹:۱۳ ب٫ظ

سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ۹:۱۳ ب٫ظ

سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ۹:۱۳ ب٫ظ

وضعیت بازار، تجارت و قاچاق پوشاک پس از ممنوعیت واردات

به گزارش  خبرنگار پایگاه خبری اتاق شفاف، نشست بررسی وضعیت بازار پوشاک متأثر از ممنوعیت واردات پوشاک و جایگزین شدن قاچاق به جای تجارت رسمی با حضور نمایندگانی از مجمع واردات و مدیران وزارت صمت برگزارشد.
علیرضا مناقبی رئیس مجمع واردات با اعلام این خبر، افزود: هدف از برگزاری این نشست تببین شرایط بازار پوشاک پس از اعمال محدودیت‌های فراگیر پیش روی واردات بود، محدودیت‌هایی که موجب شده بازار برای تأمین خواسته مصرف‌کنندگان قاچاق را جایگزین واردات نماید.
وی با بیان اینکه باید پذیرفت که دوران بنگاه سالاری به‌ پایان‌ رسیده و امروز سلیقه و خواست مصرف‌کننده، تعیین کننده خط و مشی بازار است؛ اظهار داشت: همین‌الگو امروز در بازار پوشاک کشور حاکم شده است و ایستادن در برابر خواسته مصرف‌کننده بازار را به سمت و سوی تأمین کالا از مسیر قاچاق هدایت می‌کند که آسیب‌هایی جدی به دنبال خواهد داشت.
رئیس مجمع واردات ادامه داد: اگر تجّاری که از مسیر قانونی تجارت می‌کنند حمایت شوند، از یک سوی مانع تجارت غیر قانونی و قاچاق می‌شوند و از طرفی در مسیر حفظ منافع ملی و جایگاه تولید داخلی قدم برداشته و اجازه نمی‌دهند تولیدکنندگان داخلی آسیب ببینند.
مناقبی تاکید کرد: واردات کنترل شده و متناسب با نیاز کشور، به منظور ترمیم خلاء میان میزان تولید و تقاضا از منظر کمی و کیفی نه‌تنها آسیب‌رسان و تهدیدکننده تولید نیست که به ایحاد فضای رقابتی و بهبود وضعیت تولید کمک می‌کند.
در ادامه‌ ابن نشست شجاع الدین میرطاووسی و علیرضا خدائی از اعضای مجمع واردات و واردکنندگان خوشنام پوشاک کشور، به تشریح مواضع خود پرداخته و ضمن زدن مهر تأئید بر نظرات کارشناسی رئیس مجمع واردات، با مرور اجمالی آمار واردات و تولید، به این مهم اشاره کردند که پس از متوقف شدن کامل واردات پوشاک ظواهر امر و شرایط بازار از افزایش قاچاق خبر می‌دهد.
ایشان تأکید کردند که الزاماً حمایت از تولید داخل با ممنوعیت واردات تحقق نمی‌یابد و آنجا که اقتصاد پنهان و غیرشفاف می‌تواند نقش‌آفرینی کند، ممنوع کردن واردات به منزله فراهم کردن شرایط برای ورود غیر قانونی کالا به بازار است.
در ادامه این نشست نوبت به محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت رسید که از نگاه حاکمیتی به موضوع بازار پوشاک، ممنوعیت واردات و پدیده قاچاق در این بازار بپردازد.
وی با اشاره به اینکه تصمیمات دولت چند وجهی است و نمی‌توان آنها را از یک بعد مورد بحث و بررسی قرارداد، افزود: در شرایطی که امروز با آن روبرو شده‌ام، حمایت از تولید داخل تنها یک بعد ممنوعیت واردات پوشاک است و این ممنوعیت تنها مشمول حال پوشاک و صنایع نساجی نشده است.
گرجی ادامه داد: تحریم‌ها شرایط خاصی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرده و دولتمردان ملزم هستند برای اتخاذ سیاست‌های اقتصادی، بالاخص در حوزه تجارت خارجی این شرایط را نیز در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه دولت هم معتقد است رقابت به رشد صنعت کشور کمک می‌کند، متذکر شد: اما باید توجه داشته باشیم که بنگاه‌های داخلی نیز باید از حداقل‌هایی بهره‌مند باشند تا بتوانند با رقبا رقابت کنند.
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ممنوعیت‌های اعمال شده برای واردات قطعاً دائمی نیستند اما نمی‌توانیم برای آنها زمان معینی پیش‌بینی کنیم؛ مجموع شرایط می‌تواند به تغییر سیاست‌های اتخاذ شده کمک نماید.
گرجی در خصوص قاچاق نیز توضیح‌ داد: بخشی از قاچاق پوشاک مرتبط با ممنوعیت واردات نیست چنانکه در زمان آزاد بودن واردات نیر قاچاق انجام می‌گرفت.
وی همچنین از پیشنهاد علیرضا مناقبی رئیس مجمع واردات در خصوص ایجاد کار گروه مشترک و تخصصی پوشاک میان وزارت صمت و مجمع واردات استقبال کرد.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها