ابراهیم جمیلی رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: با وجود اظهار نظرهای مثبت و مصوبات مجلس برای واردات ماشینآلات معدنی، اما متأسفانه معدن کاران هنوز نتوانستهاند این ماشینآلات را تأمین کنند.
جمیلی با تاکید بر اینکه صنعت معدن کشور برای نوسازی خود به تأمین دستکم ۱۰ هزار ماشینآلات جدید نیاز دارد، ادامه داد: معدن کاران همچنان با انبوهی از مشکلات برای واردات ماشینآلات روبرو هستند و به همین دلیل مجبورند از ماشینآلات موجود کشور استفاده کنند که عمر متوسط آنها بالای ۱۸ سال است.
او با انتقاد از اینکه معدن کاران هنوز سرعت لازم در تأمین ماشینآلات معدنی را شاهد نیستند تاکید کرد: مشکل اصلی وجود بروکراسیهای پیچیده و طولانی در این موضوع و همچنین نبود کنسرسیومهایی برای واردات ماشینآلات معدنی است.
جمیلی ادامه داد: این شرایط باعث شده تا هر معدن دار خودش برای واردات اقدام کند. در نتیجه هم زمان طولانیتری صرف میشود و هم قیمت بالاتر میرود و هم بعد از صرف زمان و هزینه تنها یک یا دو ماشین معدنی وارد میشود.
جمیلی گفت: برای سرعت گرفتن واردات ماشینآلات معدنی باید کنسرسیومهای پیشنهادی کمیسیون معادن اتاق شکل بگیرند. پیشنهاد ما این است که معادن بزرگ، پیمانکاران بزرگ، تولیدکنندگان ماشینآلات سنگین و معدنی، صاحبان معادن شن و ماسه هر کدام یک کنسرسیوم تشکیل دهند. در غیر این صورت با واردات یک یا دو ماشین توسط افراد مشکل تأمین ماشینآلات حل نخواهد شد.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران ادامه داد: انتظار این است که ایمیدرو به عنوان متولی سازمان بهینهسازی معادن برای معادن کوچک و متوسط تعدادی ماشینآلات را وارد کرده و آنها را توزیع کند. اما متأسفانه این موضوع در اولویتهای ایمیدرو قرار ندارد. در حالی که ایمیدرو هم منابع دارد و هم جز وظایف ذاتی آن است که این کار را انجام دهد.
جمیلی با تاکید بر اینکه ایمیدرو باید در تأمین و فعالسازی معادن کوچک و متوسط بیشتر متمرکز شود گفت: اگر این اتفاق نیفتد، با وجود مشکل تأمین ماشینآلات در معادن کوچک و متوسط، قیمت باطله برداری و استخراج ماده معدنی بالاتر خواهد رفت و در نتیجه ما مزیتهای اقتصادی خودمان را به دلیل کهنه بودن ماشینآلات از دست میدهیم.