پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۹:۵۶ ق٫ظ

پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۹:۵۶ ق٫ظ

پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۹:۵۶ ق٫ظ

ادعای تولید ۳.۳ میلیون تن برنج / ارائه آمار غلط تولید برنج تهدیدی برای امنیت غذایی کشور

وزارت جهاد کشاورزی از تولید ۲.۷ میلیون تن برنج یعنی افزایش حدود ۵۰۰ هزار تن در مقایسه با سال گذشته خبر می‌دهد و رئیس اتاق اصناف کشاورزی که پیش از این از تولید ۲.۷ میلیون تن برنج خبر داده بود، آمار خود را به ۳.۳ میلیون تن افزایش داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اتاق شفاف، اینکه تولید برنج کشور به ۳.۳ میلیون تن برسد و نه تنها نیاز بازار داخل که امکان صادرات هم فراهم شود، اتفاقی مبارک است، اما مشروط براینکه این آمار و اطلاعت براساس واقعیتها و مستندات باشد.
سال ۱۴۰۲ میزان تولید برنج در داخل کشور عدد معادل ۲.۲ الی ۲.۳ میلیون تن بوده ا ست و سال زراعی جدید به دلیل خشکسالی فراگیر، پیش‌بینی می‌شد که تولید برنج روندی کاهشی داشه باشد و یا در خوشبینانه‌ترین حالت، به عددی معادل آنچه سال گذشته تولید شده است، دست پیدا کنیم.
در چنین شرایطی و در حالیکه دولت جدید بر سر کار آمده است، کارشناسان وزارت جهادکشاورزی از تولید ۲.۷ میلیون تن یعنی رشد ۵۰۰ هزار تنی تولید برنج خبر دادند و هنوز این عدد مورد بحث بود که قاسم پیشه‌ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی از تولید ۳.۳ میلیون تن برنج یعنی رشد ۱.۱ میلیون تنی نسبت به سال گذشته خبر داده است.
اینکه اعلام کنندگان این آمار، اطلاعات خود را از کجا به دست می‌آورند یک طرف موضوع است و اینکه آیا ایشان تصوری از اعداد و ارقام اعلام شده دارند، طرف دیگر ماجرا است.
متاسفانه به نظر می‌رسد اعلام کنندگان این اعداد و ارقام از تولید برنج، به طور هدفمند قصد سنگ اندازی پیش روی دولت را دارند، چراکه در صورت پذیرش این آمار باید واردات برنج به طور کلی متوقف شود و اگر چنین اتفاقی رخ دهد و آمار اعلامی واقعیت نداشته باشد، کشور در حوزه دومین محصول کشاورزی پر مصرف گرفتار کمبود و بحران می‌شود.
به نظر می‌رسد اعلام کنندگان چنین اعداد و ارقامی یا هیچ تصوری از اعداد و ارقام ندارند و یا اصولا از کشاورزی و تولید اطلاعاتی ندارند که می‌توانند در شرایطی که کشور دچار خشکسالی است و هر ساله بخشی از زمین‌های زراعی تغییر کاربری می‌دهند، اینقدر جسورانه آمار تولید برنج کشور را بیش از یک میلیون تن افزایش دهند.
برای درک این عدد توضیحی ارائه می‌شود، بزرگترین کانتینرها می‌توانند حدود ۴۰ تن بارگیری شوند و برای یک میلیون تن برنج باید بیست و پنج هزار کانتینر را بارگیری کرد که با احتساب طول ۱۲ متری کانتینر یعنی معادل فاصله تهران تا رشت باید کانتینر پشت سر هم قرار بگیرند.
وقتی فردی که دارای مسؤلیت هست و اظهارات ایشان می‌تواند به عنوان یک مرجع در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های کشور مورد توجه قرار بگیرد، اینگونه کارشناسی نشده اظهار نظر کردن، این شائبه را ایجاد می‌کند که مبادا وی قصد دارد عمدا در مسیر فعالیت دولت کارشکنی کرده و امنیت غذایی کشور را تهدید کند.
اگر آمار تولید برنج کشور به عدد ۳.۳ میلیون تن برسد دیگر نیازی به واردات برنج نداریم و این یعنی توقف کامل واردات برنج، حال اگر این ادعاها واقعی نباشد و برنجی وارد نشود و بازار با کمبود رعضه روبرو شود، حتما کشور با بحران روبرو شده و نه تنها قیمت برنج به طرز غیرقابل قبولی افزایش می‌یابد که کمبود عرضه موجب بحران در بازار شده و تبعات آن جبران ناپذیر است و جمعیت زیادی از شهروندان کشور که در دهک‌های کم برخوردار قرار دارند با معضل سفره‌های خالی روبر می‌شوند.
خوب است رئیس اتاق اصناف کشاورزی و رسانه‌هایی که بدون هیچ پرسشی در خصوص این ادعا، آمار تولید ۳.۳ میلیون تن برنج را اعلام می‌کنند به این سوال پاسخ دهند که چگونه ممکن هست تولید برنج یک میلیون تن افزایش یابد، اما اثر آن در بازار دیده نشود و در فصل برداشت که قیمت‌ها باید کاهش یافته و تعدیل شوند، شاهد افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها باشیم.
شاید اشاره به یک نکته همه زوایای این موضوع را روشن کند، رئیس اتاق اصناف کشاورزی در مصاحبه‌ای که از افزایش تولید گفته، قیمت برنج مرغوب ایرانی در شهرهای شمالی را ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان اعلام کرده که با ۲۰ درصد سود نهایتا باید با قیمت ۱۱۰ هزار تومان در بازار خرده فروشی عرضه شود، این در حالی است که در حال حاضر قیمت برنج مرغوب ایرانی در بازار از ۱۴۰ هزار تومان فراتر رفته است.
از این رو باید به مدیران و مسؤلانی که اینگونه اطلاع رسانی می‌کنند، گفت اگر آمار اعلام شده برای تولید برنج مانند ارقام اعلام شما برای قیمت برنج هست، باید از هم‌اکنون آماده مقابله با بحران در بازار برنج باشیم.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها