رئيس اتحاديه فخاران تهران:
با تصميمات اصولي و درست مسئولان بتدريج تمامي صنوف رونق مي گيرند/ تعطيلي بيش از ۱۰۰ کارخانه آجرسازي به دليل کارشناسي نادرست در عدم استفاده از آجرهاي فشاري
مرتضي منبعچي، رئيس اتحاديه فخاران تهران گفت: اگر تصميمات اصولي و درست گرفته شود آرام آرام تمامي صنوف رونق مي گيرند. هر گاه دولتمردان اراده کنند تا پروژه اقتصادي مهمي را در کشور استارت بزنند، قطعاً شاهد تغييرات خوب خواهيم بود؛ اما متاسفانه سال هاست شاهديم مسئولان به جاي اهميت دادن به پروژه هاي مهم و امور پر اهميت تنها به فرصت سوزي، وعده و وعيد دادن و وقت گذارني مي پردازند و اين عين عدم انجام وطيفه هر فرد در جايگاه مسئوليتش است.
منبع چي در ادامه با اشاره به وعده دولت رئيسي بيان کرد: در ابتداي صدارت دولت فعلي، اعلام شد طي چهار سال رياست جمهوري جناب رئيسي، برنامه ساخت يک ميليون مسکن در سال انجام خواهد شد که تا پايان مدت رياست جمهوري ۴ ميليون مسکن ساخته شده باشد. همه از اين خبر خوشحال شدند؛ چرا که هم به اين تعداد نياز داريم و هم موجب راه اندازي بيش از ۷۰ شغل خواهد شد.
وي افزود: با توجه به آمارهاي موجود که در سال ۱۳۹۰ نياز کشور را به بيش از ۱۲۹۰ واحد مسکوني ذکر کردند و هر سال تعداد مجوزها تغيير و کاهش يافت تا سال ۱۳۹۸ طي ۱۰ سال بيش از ۶ ميليون واحد مورد نياز باقي ماند که منتظر مجوز و ساخت و ساز بود. به عبارتي از سال ۱۳۹۸ تا کنون تعداد بيشتري هم به اين آمار اضافه شده است. بر اين اساس وعده دولت فعلي که يک سال هم از آن مي گذرد، هيچ اتفاق خوشايندي که اميدوار به ساخت مسکن انبوه را داشته باشيم رخ نداده است. هيچ برنامه اي هم تدوين نگرديده که اگر مي شد قطعاً صنف فخاران از اولين نفراتي بودند که مطلع مي شدند.
منبع چي ادامه داد: حتي اگر طي اين مدت ۱۰۰ هزار واحد مسکوني هم ساخته مي شد قطعاً در رونق اقتصاد تاثير مي گذاشت. خلاء ساخت و ساز در اقتصاد چنان رکود ايجاد کرده که اگر هر چه زودتر به دادش نرسند اين معضل به بيماري تبديل مي شود.
رئيس اتحاديه فخاران تهران در ادامه با تاکيد بر لزوم استفاده از آجرهاي فشاري به جاي بلوک بيان داشت: در دهه اخير بلوک سيماني جايگزين آجرهاي فشاري شده است درحالي که آجرهاي فشاري از استحکام بسيار بيشتري برخوردارند؛ همچنين بهترين عايق براي حرارت، رطوبت و صدا هستند. البته که اين نکته مغفول مانده و در ساخت و سازها کارشناسي درست و اصولي انجام نمي شود. بارها اين نکته را براي ساخت برج ها و ساختمان هاي چند طبقه به مسئولان ذيربط تذکر دادهام که از اين آجرها در ساخت طبقات منفي استفاده شود؛ چون بسيار مقاوم است. اگر اين حداقل ها رعايت مي شد بيش از ۱۰۰ کارخانه ساخت آجر تعطيل نمي شد تا شاهد بيکاري کارگران شان باشيم .
وي در خصوص صادرات آجر گفت: حدود ۱۰ سال پيش که هنوز در عراق جنگ با داعش نبود و شيوع کرونا وجود نداشت روزانه بيش از ۵۰۰ تريلي به عراق آجر صادر مي شد. ما پتانسيل و اراده داريم تا مجدد کارخانجات مان فعال شوند؛ اما مسئولان نيز در اين مسير بايد هماهنک و همکاري کنند.