پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۳:۵۰ ب٫ظ

پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۳:۵۰ ب٫ظ

پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۳:۵۰ ب٫ظ

اتحادیه کسب و کارهای مجازی حریم شخصی چه کسانی است؟!

انتخابات اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی قرار است، آخرین روز از مهرماه برگزار شود و این در حالی است که از نظر متولی اعضای این صنف به دو گروه شهروند درجه یک و سیاه لشکر تقسیم شده‌اند.
به گزارش پایگاه خبری اتاق شفاف، هیات اجرایی برگزاری انتخابات اتحادیه‌های کشوری امروز برای اعضای اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی پیامکی ارسال کرده و ایشان را برای مشارکت در انتخابات، البته فقط برای رای دادن دعوت کرده است.
این در حالی است که تعدادی از اعضای این اتحادیه از عدم اطلاع‌رسانی زمان ثبت‌نام نامزدهای هیات‌مدیره این اتحادیه گلایه دارند.
اتحادیه کسب و کارهای مجازی را می‌توان یکی از حاشیه‌دارترین تشکل‌های صنفی خواند، حاشیه‌هایی که چندین سال پیش با ممانعت از ایجاد فروشگاه‌های مجازی مرزنشین شروع شد و همین اواخر با ریاست قریب به سه ساله سرپرست به اوج رسید و در نهایت متولی دولتی با ایجاد تبعیض در ثبت‌نام نامزدهای هیات‌مدیره اثبات کرد که هیچ اهتمامی برای پایان دادن به این چالش‌ها وجود ندارد.
این اتحادیه کشوری در حالی همچنان با حیات خود ادامه می‌دهد که شاید تنها یک دوره فعالیت آن در اندازه کشوری توجیه داشت و اگر اندک همتی وجود داشت باید خیلی سال پیش از این ممات آن اعلام می‌شد.
امروز علاوه فروشگاه‌های مجازی بزرگی که از وجود انحصار منتفع می‌شوند و واحدهای صنفی را به انبار خود تبدیل کرده و از دلالی کالا منفعت می‌برند، شاید با کمی اغراق بتوان گفت که نیمی از واحدهای صنفی توزیعی دارای سکوی فروش هستند.
این حجم از کسب و کار مجازی یعنی فراهم شدن فرصت ایجاد اتحادیه‌های شهرستانی خصوصا که طبق آخرین اصلاحیه قانون نظام صنفی مورد حمایت اتاق اصناف ایران، اتحادیه‌های صنفی با ۲۰۰ عضو امکان تاسیس پیدا می‌کنند.
اما چرا برخی مدیران دولتی که به هر نحوی دستی بر آتش تجارت مجازی دارند و فروشگاه‌های بزرگ مجازی اجازه تاسیس اتحادیه‌های شهرستانی را نمی‌دهند؟
تاسیس اتحادیه‌های شهرستانی یعنی اینکه هر واحد صنفی می‌تواند جواز دوم دریافت و برای خود سایت یا سکوی فروش ایجاد کند و با این تفسیر دیگر این فروشگاه‌های ویترین‌های خود را در اختیار رقبای بزرگ قرار نداده و ترجیح می‌دهند در بازاری که قریب به دو دهه رکود را تجربه می‌کند، اندک سود حاصل را در دخل خود حفظ کنند.
همین شرایط را می‌توان در عدم اطلاع رسانی عمومی برای حضور در عرصه انتخابات اتحادیه کسب‌ و کارهای مجازی جستجو کرد.
ثبت‌نام صاحبان سایت‌ها و سکوهای کوچک می‌تواند اتحاد نانوشته‌ای را رقم زده و مدیریت اتحادیه را از ید شرکت‌های بزرگ خارج کند و این به معنی پایان انحصار چند مجموعه محدود در بازار کسب و کار مجازی کشور است، چرا که ایشان به خوبی می‌دانند که با مدلی که فعالیت کرده‌اند، مصرف‌کنندگان نه از سر رضایت که از ناچاری همچنان محبور به خرید و استفاده از خدمات ایشان هستند و ائتلاف کسب و کارهای مجازی کوچک می‌تواند، بخش اعظم مشتریان را جذب کند.
در این شرایط واحدهای بزرگ یا باید روی کیفیت سرمایه‌گذاری کنند که این به معنی کاهش سود و پایان ماه عسل در بازار انحصاری است و یا کلا دکان چند نبش خود رد تعطیل و اجازه دهند رقبای جدید با نوآوری و خدمات مشتری محور وارد عرصه فعالیت شوند.
اگرچه تا این لحظه همچنان حکومت انحصارگرایان بر بازار کسب و کارهای مجازی تداوم یافته است اما این امیدواری وجود دارد با اعتراض اعضای این صنف که ایشان را تنها سیاه لشکرهایی برای رای دادن می‌دانند، مدیران وزارت صمت دولت جدید، ورق را برگردانده و به امپراطوری چند برند خاص در این بازار پایان دهند.
پایگاه خبری اتاق شفاف آمادگی دارد از نامزدهای کسب و کارهای مجازی کوچک که موفق به ثبت‌نام شده‌اند حمایت کند تا با ایجاد اتحاد میان ایشان و دعوت اعضای صنف برای حمایت و رأی دادن به آنها شرایط را برای رقم خوردن اتفاقاتی جدید در این حوزه فراهم کند.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها