سفره حداقل شش دهک جمعیتی کشور به دلیل حمایت غیرمنطقی از تولید از برنج خالی میشود.
به گزارش پایگاه خبری اتاق شفاف، فصل برداشت برنج به نیمه رسیده است و بر اساس قانون حاکم بر بازار باید قیمتها در کمترین حد ممکن باشد، اما گزارشها از کف بازار از رشد قیمتها با شتابی عجیب خبر میدهد.
تنها دو هفته پیش از این، خریداران برنج میتوانستند برنج هاشمی را حدود ۹۰ هزار تومان و انواع برنج های پرمحصول ایرانی را بین ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان و برنجهای وارداتی را با قیمتی نسبتا ارزانتر از برنجهای پر محصول خریداری کنند.
در چنین شرایطی بود که برخی مدیران دولتی از افزایش چشمگیر تولید برنج در کشور گفتند و اعلام کردند با ثبت رکورد ۲.۷ میلیون تن تولید، دیگر نیازی به واردات نداریم.
گویا اعلام این خبر پیامی بود برای شالیکاران و تولیدکنندگان که برنجهای خود را به امید افزایش قیمت دپو کرده و به بازار عرضه نکنند.
این در حالی بود که گروهی در بدنه دولت و مجلس مواضع تندی علیه واردات گرفته و دولت را در تنگنا قرار داده بودند که مانع واردات شود.
ترکیب تئوری ازدیاد تولید و ممنوعیت واردات، کمتر از دو هفته به نتیجه رسید و قیمتها با نوسانی حداقل ۳۰ و حداکثر ۵۰ درصدی افزایش یافت.
افزایش قیمت برنج در میانه راه برداشت محصول که با دلیل افزایش عرضه بابد قیمتها کاهش یابد، میتواند مبین این واقعیت باشد که عدهای معدود برای این بازار نسخهای ویژه پیچیده و مترصد هستند تا از افزایش قیمتها منتفع شوند.
امروز باید از نمایندگان مجلس که بر سر دولت فریاد زده و با ذکر قسم جلاله از انباشت برنج در انبارها و گرفتاری کشاورزان میگفتند، امروز هم بازار را قسم دهند که سفره اقشار کم برخوردار خالی مانده است، قیمتها را حداقل به یک ماه پیش بازگردانند.
آنچه امروز در بازار رقم خورده معحزهای بزرگ است که در زمان برداشت و وفور محصول قیمتها این چینین افزایش یابد.
فهرست
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۴:۰۳ ب٫ظ
فهرست
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۴:۰۳ ب٫ظ
- یکشنبه 29 مهر 1403
- 2:55 ب.ظ
- بدون نظر
- کدخبر:10064
- حوزه: تحقیقات بازار, تشکلها, رویدادها, صفحه اصلی, صفحه اول, کسب و کار
قسم جلاله خوردند که برنج روی دست کشاورز مانده / معجزه کردند، در زمان برداشت و وفور محصول برنج گران شد
- پربازدیدترین ها
- داغ ترین ها
فهرست
© کلیه حقوق این وبسایت متعلق به پردازش هوشمند علاءالدین میباشد.