سیدمهدی سجادی، رئیس اتحادیه گرمابه داران، سونای خشک و بخار و ماساژ تهران با اعلام اینکه اکثریت قریب به اتفاق گرمابه های تهران تعطیل شده است گفت: در حال حاضر فقط ۵۰ گرمابه فعال در تهران وجود دارد که آنها نیز با مشکلات مالی بسیاری دست به گریبان هستند.
وی در پاسخ به اینکه آیا دوره گرمابه های عمومی به سر نیامده است گفت: اگرچه به ظاهر رونق دوران گرمابه ها به سرآمده، اما در باطن خدمت رسان هستند و به کسانی سرویس می دهند که بیش از همه نیاز به گرمابه دارند.
رئیس اتحادیه گرمابه داران، سونای خشک و بخار با اعلام اینکه امروزه کسانی که در منزل حمام ندارند، محروم ترین اقشار جامعه هستند گفت: بهداشت فردی کسانی که به هر دلیل در خانه حمام ندارند، بسیار مهم است و نباید آنان را از گرمابه و بهداشت حمام کردن محروم کرد.
وی با اعلام اینکه گرمابه ارتباط مستقیم با بهداشت فردی دارد گفت: امروزه اگر بیماری ها رواج پیدا می کند، به دلیل ضعف بهداشت عمومی است که دسترسی نداشتن به حمام در این مورد نقش آفرین است.
سجادی با اعلام اینکه کارگران فصلی، کارگران میادین میوه و تره بار، مسافران و اقشار آسیب پذیر از گرمابه های عمومی استفاده می کنند گفت: اگرچه شاید این افراد درصد قابل توجهی را شامل نمی شوند، اما به خاطر داشته باشیم که حتی اگر یک نفر از آنان بیمار شود، می تواند جامعه را به بیماری و بحران بهداشتی بکشاند که نمونه آن را در دوران کرونا شاهد بودیم.
وی با یادآوری اینکه پس از هدفمندی یارانهها قیمت آب و گاز مصرفی گرمابهها رشد سرسام آوری پیدا کرد گفت: در مقایسه با قیمت سال ۸۹ و قبل از هدفمندی یارانه ها، امروزه قیمت آب گرمابه ها نسبت به قبل از سال ۸۹ بیش از۳۰ برابر و قیمت گاز ۱۰ برابر گران شده است.
رئیس اتحادیه گرمابه داران، سونای خشک و بخار و ماساژ تهران با ابراز تاسف از اینکه هیچ یارانه ای به گرمابه ها تعلق نمی گیرد گفت: در حالی که می توان از گرمابه ها استفادههای کاربردی بسیاری به عمل آورد، اما در عمل ملاحظه می کنیم که گرمابه ها با بی توجهی جدی مسئولان روبه رو شده اند.
وی با یادآوری اینکه در گذشته سرقفلی گرمابه بسیار ارزشمند بود گفت: در سال ۱۳۳۹ سرقفلی یک گرمابه ۹۲ هزار تومان بود، در حالی که با این مبلغ می شد یک دهم زمین های پونک را خرید.
سجادی با اعلام اینکه در حال حاضر سرقفلی گرمابه ها بسیار بی ارزش شده است گفت: قیمت سرقفلی گرمابه، جدا از ملک است به همین دلیل شاهد هستیم که تمامی گرمابه ها را تغییر کاربری داده و زمین آنها تبدیل به برجهای مسکونی یا تجاری شده اند.
وی با تاکید بر اینکه باید گرمابه ها را ساماندهی کنیم گفت: این که گمان می شود گرمابه ها جایگاهی ندارند، درست نیست و با نگاهی به گذشته مشاهده می کنیم که گرمابه ها ظرفیت های بسیاری در عرصه اشتغالزایی، فرهنگ سازی و خدمات رسانیهای دیگر داشتند.
رئیس اتحادیه گرمابه داران، سونای خشک و بخار و ماساژ تهران با یادآوری اقداماتی که دلاک ها در گذشته انجام می دادند گفت: کیسه کش، مشت مال چی و مشاغل بسیاری در گرمابه ها فعال بود که متاسفانه با تعطیلی گرمابه ها، این مشاغل نیز رو به نابودی رفته است.
وی با هشدار نسبت به اینکه بی توجهی به گرمابه ها تبعات بعدی دارد گفت: اگر گرمابه ها بدرستی ساماندهی شود، حتی افرادی که در خانه حمام های آنچنانی دارند، به گرمابه مراجعه می کنند به شرط آنکه بار دیگر اعتبار را به گرمابه ها بازگردانیم.