شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ۱:۳۷ ب٫ظ

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ۱:۳۷ ب٫ظ

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ۱:۳۷ ب٫ظ

رکود ۸۰ درصدی در بازار فرش دستباف/ خریدار خارجی را از دست دادیم

مسعود سپهرزاد، رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران خاطر نشان کرد: عدم تبلیغ برای فرش ایرانی در بازارهای خارجی باعث شده است که نتوانیم محصول خود را به این بازارها عرضه کنیم؛ فرش شناسنامه ایران است و دیگرکشورها نمی توانند مانند اقلام صادراتی مانند پسته و زغفران آن را بسته بندی و با نام کشور خود عرضه کنند.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از مواد اولیه بافت فرش دستباف وارداتی است، گفت: بازار شناور شده است و فروشندگان نمیتوانند خریداران را قانع کنند که روزانه قیمت فرش تغییر میکند. در این بازار فروشنده نیز تمایلی برای فروش کالا ندارد چراکه جنسی که فروخته است را باید دوبرابر نرخی که فروخته خریداری و جایگزین کند.

سپهرزاد با اشاره به کاهش تقاضا برای خرید فرش ایرانی از سوی مشتریان خارجی، گفت: فروشنده اگر جنس خود را نفروشد چگونه می تواند هزینه هایی مانند بیمه، مالیات و حقوق پرسنل خود را تامین کند؟ جوانی که با امید به سرکار آمده است اگر اخراج شود به کف خیابان می رود و مطالبات خود را بیان می کند؟

وی در پاسخ به این پرسش که به چه علت بازار خود را در بازارهای خارجی از دست دادیم، اذهان کرد: عدم تبلیغ برای فرش ایرانی در بازارهای خارجی باعث شده است که نتوانیم محصول خود را در بازارهای جهانی عرضه کنیم؛ فرش شناسنامه ایران است و اقلام دیگر صادراتی ما مانند پسته و زغفران به کشورهای دیگر مانند اسپانیا می روند و بعد از فرآوری و بسته بندی و به نام آن کشور عرضه می شوند؛ اما فرش را نمی توانند بسته بندی و با نام کشور خود عرضه کنند از این رو شرایط بازار ما اینگونه است.

سپهرزاد با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی مالیات در هر سال تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی به رکود حاکم بر بازار توجه ندارد و فقط می خواهد که از مودیان مالیات دریافت کند. مالیات ستانی به یک منبع بزرگ برای درآمد دولت تبدیل شده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستبافت تهران تصریح کرد: امروز شرایط اجتماعی کشور به سمتی رفته است که همزمان حق با مصرف کننده و تولیدکننده است از یک سو مصرفکننده توان خرید اجناس با این قیمت ها را ندارد و از سوی دیگر تولیدکننده نمی تواند کالای نهایی را با نرخ کم تولید کند.

سپهرزاد با انتقاد از عملکرد وزارت صمت در زمینه صادرات فرش، گفت: در دیداری که فعالان بازار با وزیر صمت داشتند من به این نکته اشاره کردم که وزارت صمت علاقه ای به فرش دستباف ندارد و خط قرمز بر این صنعت کشیده است؛ چراکه اقدامی برای حل مشکلات این صنعت انجام نمی دهید صادرات فرش دستباف از سالانه ۲ میلیارد دلار در دهه۷۰ به ۵۶ میلیون دلار رسیده است.

وی با اشاره به خدمات قالیشویی در کشورهای اروپایی، گفت: کشورهای اروپایی مانند فرانسه، ایتالیا و آلمان بازار دوم فرش ایرانی بودند؛ اما امروز آنها بیشتر متمایل به دریافت خدمات قالیشویی و شستن قالی شده اند.

سپهرزاد با بیان اینکه بازار فرش ماشینی هندی و پاکستانی در بازار اروپا زیاد شده است، گفت: خریدار اروپایی این پرسش را برای خود طرح می کند که با چه منطقی باید فرش ۲ هزار دلاری بخرد در صورتی که می توانند نیازش را با فرش ۲۰۰ دلاری ماشینی تامین کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تهران از کپی کردن نقشه های فرش دستباف توسط تولیدکنندگان فرش ماشینی انتقاد کرد و افزود: چرا در ۱۰ سال گذشته تعداد تولیدکنندگان فرش ماشینی در ایران زیاد شده است چراکه آنها از رانت استفاده می کنند؛ غرفه داران فرش ماشینی در نمایشگاه اخیر ۷۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان برای تزیین غرفه هزینه کردند آیا آنها این میزان درآمد دارند؟ بدون تردید پاسخ منفی است و آنها از رانت دولتی و ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می کردند

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها