پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ۷:۱۰ ب٫ظ

پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ۷:۱۰ ب٫ظ

پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ۷:۱۰ ب٫ظ

صدور پروانه کسب توسط اتحادیه های صنفی انجام می شود/ محل استقرار یک واحد صنفی باید مجاز باشد

محمود سیجانی، مدیرکل سازمان صنعت و معدن و تجارت استان تهران خاطر نشان کرد: اصناف تولیدی بزرگ مثل صنعت حتما باید در مکان های مجاز فعالیت داشته باشند تا مزاحمتی برای مردم و سایر فعالیت های اقتصادی نداشته باشند.

وی در پاسخ به اینکه با هر جابه جایی باید مجوز تازه ای برای کسب و کار دریافت شود بیان کرد: مجوز یا پروانه کسب به دو فاکتور محل و فعالیتبستگی دارد. به هر حال محلی باشد و فعالیتی نباشد هیچ کسب و کاری نیست، کسب و کاری باشد و محل معین نداشته باشد که نشانی و آدرس ندارد. در واقع هم محل رجوع ارگان دولتی است هم بخش خصوصی است هم مباحث دستگاه های نظارتی در واقع آن هم مفهومی ندارد؛ لذا یک پروانه وقتی اعتبار دارد که دارای یک مکان معین باشد پس پروانه به اعتبار محل و آدرسی است که اون فعالیت اقتصادی انجام می شود اگر تغییر مکان بدهد قطعا پروانه نیاز به اصلاح دارد حالا مفهومش این نیست که باطل بشود و پروانه جدید صادر شود با یک تغییر آدرس و نشانی پروانه هم به روز می شود.

سیجانی افزود: این رویه هزینه ای ندارد. پروانه کسب را که کلا اتحادیه ها صادر می کنند. در حوزه صنعت هم بابت صدور پروانه یک هزینه ۱۵ هزار تومانی دریافت می شود معمولا صدور پروانه آنچنان هزینه ای را ندارد.

مدیرکل سازمان صنعت و معدن و تجارت استان تهران در خصوص اینکه اگر قرار باشد مغازه ای جابه جا شود باید به اتحادیه صنف مراجعه گردد گفت: اگر صنف باشد به اتحادیه مربوط است البته در فعالیت ها یکی از بحث هایی که ما داریم محل های مجاز به هر حال برخی از تولیدات حتما باید تو محل مجاز باشد قطعا برخی از فعالیت ها نمی تواند در منطقه مسکونی باشد حالا بسیاری از اصناف مستنثی است اما در حوزه حتی اصناف تولیدی بزرگ همچنین مثل صنعت می ماند حتما باید تو مکان های مجاز باشد که مزاحمتی برای مردم و سایر فعالیت های اقتصادی نداشته باشد؛ بنابراین بهتر است قبل از جابه جایی مکان شان از ارگان های مربوط استعلام بگیرند که تو صدور و اصلاح پروانه مشکلی پیدا نکنند که محل استقرارشان محل مجاز باشد.

سیجانی همچنین بیان کرد: هزینه جابه جایی یک جا به عهده خود افراد است یه جا به عهده ارگان دولتی. اگر هزینه جابه جایی را اتحادیه دارد هزینه مازاد می گیرد من عرض کردم درحوزه جابه جایی برای واحدهای صنعتی و معدنی هزینه ای به جز آن اعداد جزئی که عرض کردم نیست اما اگر بابت جابه جایی به اتحادیه مربوط است هزینه دریافت می کند اگر در حد اون هزینه هایی است که قانونا تکیف شده فبها اما اگر مازاد.

وی افزود: اتحادیه های صنفی مجوزهای صنفی را صادر می کنند و تابع قواعد خودشان هستند؛ اما با یک اختیاری که از اتاق اصناف می گیرند. اینطور نیست که هر عددی که خودشان بخواهند تو این بخش انجام بدهند؛ اما اگر این عدد که مورد شکایت باشد حتما به ما یا ۱۲۴ یا حوزه معاونت بازرسی سازمان صنعت و معدن و تجارت واقع در میدان ولیعصر این را به ما انتقال بدهند ما حتما پیگیری می کنیم که عددی که از ایشان دریافت شده قانونی است و یا غیرقانونی که تکلیف این عزیز همشهری مشخص شود.

مدیرکل سازمان صنعت و معدن و تجارت استان تهران در خصوص ارتباط این سازمان با کسب و کارهای مردم گفت: فلسفه کاریمان برای اینکه شناختپیدا کنیم از فعالیت عزیزان بایستی این دیدار را داشته باشیم. دیدار ما ما به دو شکل انجام می شود یک ما در محل کسب وکار حضور پیدا می کنیم. جزو وظایفمان است بازدید از واحدهای تولیدی. هر پنج شنبه برنامه مون همین است و در طول هفته هم معمولا بعداز ظهرها که کمتر در کار اداری ویا ساعات مردمی باشد می گذاریم بعدازظهرها را برای بازدید از واحدهای تولیدی در شهرستان ها. خود تهران که در واقع از فعالیت هایشان ،مسائل ومشکلاتشان میدانی آشنا بشویم یکی هم روزهای سه شنبه ما نصف روزصبح در اختیار همشهریان به صورت دیدار حضوری هستیم در خدمتشان چه معدن کارهای ما چه حوزه اصناف چه تولید چه ما میزبان باشیم چه ما خدمت عزیزان باشیم این جزو برنامه اصلی و هفتگی و دائمی ما هست.

سیجانی در خصوص مراجعه افراد صنفی در صورت مواجعه با مشکل در کسب و کارشان بیان کرد: چند وضعیت وجود دارد واحدهای صنعتی خود سازمان متولی است به خودمان مراجعه می کند،واحدهای معدنی هم همچنین اما برای صنوف با توجه به گستره زیادی دارد و با توجه به قانون نظام صنفی هر واحد صنفی که مساله داشته باشد مثل همین همشهری عزیز که مشکل جابه جایی و هزینه آن را داشت به اتحادیه مربوط است اگر اتحادیه مربوط آن پاسخگو نباشد یا جواب قانع کننده ای از آنجا نگیرد به اتاق اصناف ،اتاق اصناف در واقع بالاترین رکن بخش خصوصی حوزه اصناف است اگر باز هم در آن محل حل نشود ما یک کمیسیون داریم به عنوان کمیسیون نظارت بر اصناف که در واقع یک کمیسیون حاکمیتی است که متشکل از ۱۴ دستگاه اجرایی استان است و اتاق اصناف و مسئولیتش هم خود سازمان صمت به عهده دارد که اگر واقعا مسائلی بین اتحادیه ها ، مسائل بین واحدهای صنفی و اتحادیه ها و اتاق اصناف حل نشود درکمیسیون به این مساله رسیدگی می شود.

وی در خصوص رسیدگی به شکایات توضیح داد: بعضی از شکایت ها نیاز به کارشناسی دارد متفاوت دارد برخی باید در همان آن واحد برخی طی یکی دو روز اما اونها که استثناً نیاز به زمان داشتند حالا کارشناسی باشد یا کمک گرفتن از کارشناس رسمی از دادگستری یا استعلام از مراجع مختلف باشد قطعا زمان بیشتری می طلبد اما ما در استان حداقل کمیسیون نظارت را ۱۵ روز یکبارنهایت ماهی یکبار انجام می شود که مسائل بین اتحادیه وکمیسیون رسیدگی شود.

وی اظهار داشت: صدور پروانه های کسبی توسط اتحادیه ها انجام می شود یعنی خودشان قانونا تکلیف دارند هم صادر کنند هم اصلاح کنند هم ابطال کنند. و این عمل قاعده دارد. اینهایی که ضوابط دارد و سلیقه نیست به هر حال اینکه تو محیطش چه قدر باشه یک حداقلی دارد ایجاد یک واحد صنفی البته الان چیزی به عنوان حدود صنفی نداریم.

مدیرکل سازمان صنعت و معدن و تجارت استان تهران در زمینه وام کارآفریننان و فعالین اقتصادی در حوزه صنعت معدن تجارت گفت: ما یک سری تسهیلات عمومی و تکلیفی داریم به هر حال هر سال یک تسهیلاتی به عنوان تسهیلات رونق تولید داریم که در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تعلق میگیرد این هم به بخش صنعت هم بخش معدن هم اصناف که در واقع از طریق کارگروه با کارشناسی که انجام می شود به بانک عامل معرفی می شوند که تو دو قالب تسهیلات سرمایه در گردش و واحدهای موجوددر حال کار و سرمایه ثابت برای طرح ها و واحدهای درحال احداث تعلق می گیرد یک سری تسهیلات تکلیفی مثل تبصره ۱۸ که هر سال دولت قانون بودجه در واقع معین می شود و سهم دارد هر دستگاهی که ما هم در بین سهم داریم در استان.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها