مرتضی جعفری، رئیس اتحادیه عطار و سقط فروش و عمده فروشان کالای دخانی، مواد شوینده و پاک کننده تهرانافزود: عطاری های تحت پوشش این اتحادیه مجاز به فروش گیاهان دارویی هستند، نه داروی گیاهی.
وی با بیان اینکه عطارها نباید به حوزه درمان ورود کنند بیان کرد: آنها هیچ مجوزی بابت این کار ندارند. عطاری ها میتوانند کالاهای مختلفی از خاکشیر گرفته تا گل گاو زبان و گیاهان دیگر را فقط بفروشند. طبابت عطاری ها خلاف است و ما برخورد میکنیم.
جعفری در ارتباط با صدور پروانه کسب برای افراد فعال در عطاری ها توضیح داد: وقتی فردی برای گرفتن پروانه کسب به اتحادیه مراجعه می کند حتما باید مغازه ای با متراژ بالای ۱۲ متر داشته باشد. در ادامه برای بهداشت محیط و بهداشت فردی به وزارت بهداشت معرفی می شوند. وزارت بهداشت بحث محیطی شان را کنترل میکنند و بهداشت فردی هم که یکسری آزمایشات دارد که آنجا قرار است کالا بفروشد یکسری آزمایشات فردی هم آنها دارند. بعد کلاس های آموزش اصناف را دارند که آن را باید بگذرانند و یک کلاسی هم که خود اتحادیه ترتیب داده برای ارتقای سطح علمی عطاری ها، آنها را بگذرانند بعد پروانه کسب برایشان صادر می شود.
وی ادامه داد: برای ارتقای دانش اعضای صنف شناخت گیاهان دارویی و نحوه نگهداری آنها هم یکی از ضوابط اتحادیه هست که توسط اساتید و عطاری های قدیمی و یکسری از دکترای طب سنتی تدریس می شود. عطاری شغلی است که از پدران به پسران رسیده و حالت تجربی دارد؛ لذا در بحث علمی هم یکسری دوره برگزار می کنیم که بعد از گذراندن این دوره پروانه کسب برایشان صادر شود.
جعفری در ادامه اظهار کرد: به طور کلی در بحث صدور پروانه کسب برای جاهایی که با سلامت مردم در ارتباط هستند خود وزارت صمت، بهداشت محیط و بهداشت فردی جزو ضوابطش هست یعنی نه فقط عطاری ها شغل های دیگری که در بحث رستوران ها، مواد غذایی ها، کلا بهداشت محیط و بهداشت فردی دارند. ما یک کلاس آموزشی داریم همین سه تا موضوع هست نه برای عطاری ها برای تمام دستگاه های شغلی.
وی در خصوص فروش محصولات غیرمجاز در برخی عطاری ها بیان کرد: اتحادیه دارای هفت بازرس است که از بازرسان وزارت صمت جداست، بازرسان اتاق اصناف هم جداست یعنی بازرسان سه مرکز عطاری ها را رصد میکنند. این دوستانی که اقلام غیرمجاز میفروشند اکثرا بدون مجوز هستند آنهایی که مجوز دارند کاملا رصد می شوند. هر شش ماه اتحادیه پایش دارد. بازرسان مان به طور نامحسوس به عطاری ها مراجعه و تقاضای یکسری داروهای غیرمجاز هم میکنند. کسانی که پروانه کسب دارند موردی نداشتیم که خلافی انجام بدهند، معمولا اینها یکسری از افرادی هستند که پروانه کسب ندارند، مغازه ای را اجاره و شش ماه کار میکنند بعد برای این که شناخته نشوند جایشان را عوض می کنند. جلسات متعددی هم ما با اداره اماکن داشتیم که تقریبا در یکی دو تا طرح ۵۰ تا ۶۰ تا از این واحدهای غیرمجاز را در تهران شناسایی و پلمپ کردیم.
رئیس اتحادیه عطار و سقط فروش و عمده فروشان کالای دخانی، مواد شوینده و پاک کننده تهران با ابراز تاسف از برخی گزارشات مبنی بر ترکیب کردن یکسری محصولات و ارایه آن در یک پوشش کپسولی بیان کرد: این گزارشات را را کلا به صورت مکتوب به دستگاه های ذیربط دادیم؛ البته باید توجه داشت، اگر به ناصرخسرو هم بروید یکسری قرص هایی هست که معلوم نیست از کجا می آید و چطور آمده که باید دستگاه های ذیربط بالاخره اینها را پیگیری کنند، متاسفانه این موضوع در تمام شغلهای ما هست بحث کالای تقلبی، کالای قاچاق و کالای غیرمجاز.
جعفری در توصیه ای به مردم گفت: کسانی که به عطاری ها مراجعه میکنند حتما توجه داشته باشند که عطاری های تحت پوشش این اتحادیه بیرون مغازه شان کاغذی دارند که بارکدی بر روی آن درج شده است اگر با گوشی شان اسکن کنند اطلاعات آن عطاری کاملا می آید که این مغازه به نام چه کسی است؟ با تمام مشخصات. از کسانی که پروانه کسب دارند یا این بارکد را پشت شیشه مغازه دارند حتما از اینها خرید کنند اینها مورد تایید اتحادیه هستند.
جعفری در پایان در ارتباط با اینکه کلا چه نوع فعالیت، خدمات و محصولاتی را یک عطاری مجاز است به فروش برساندو اینکه عطاری اجازه ویزیت دارد؟ تصریح کرد: هیچ یک از عطاری هایمان اجازه ویزیت و حتی تجویز دارو را ندارند. عطاری های ما مجاز هستند گیاهان دارویی بفروشند، نه داروی گیاهی نه روی بحث درمان ورود کنند. هیچ مجوزی بابت این کار ندارند. عطاری های تحت پوشش اتحادیه می توانند کالاهای مختلفی از خاکشیر گرفته تا گل گاو زبان و گیاهان دیگر فقط فروش گیاه میتوانند انجام دهند طبابت عطاری خلاف است و ما برخورد میکنیم اگر موردی باشد و پلمپ میکنیم و معرفی میکنیم هم به وزارت بهداشت و هم بحث قوه قضائیه