پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ۸:۲۵ ب٫ظ

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ۸:۲۵ ب٫ظ

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ۸:۲۵ ب٫ظ

ضرورت آموزش دانش آموزان برای کسب آمادگی حضور در بازار کار

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، هوشیار فقیهی درباره برنامه اصناف برای جذب مهارت‌آموز گفت:‌ از سال ۹۷، تفاهم‌نامه دوجانبه‌ای میان وزارت آموزش و پرورش و اصناف منعقد شد که براساس آن تمایل به آموزش نیروی انسانی جوان و توانمند اعلام شده است تا این افراد از آموزش‌های لازم بهره‌مند شوند اما این طرح با وقفه زمانی مواجه شد. در یک سال گذشته نیز با سازمان فنی و حرفه‌ای تفاهم‌نامه مشترکی در راستای آموزش نیروی انسانی ماهر و متخصص به امضا رسیده است.

وی افزود:‌ یکی از مشکلاتی که در حوزه بهره‌وری نیروی انسانی وجود دارد این است که افراد از تخصص لازم برخوردار نیستند و آموزش‌ها نتوانسته است مهارت‌های لازم را به آنها منتقل کند.

فقیهی عنوان کرد:‌ براساس این نیاز بر آن شدیم تا در همکاری مشترکی با وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای نقاط ضعف کنونی در زمینه آموزش نیروی انسانی را برطرف کنیم. در آینده این کار دنبال خواهد شد و اگر دولت تمایل به ادامه همکاری داشته باشد در سال‌های آتی می‌توان این طرح را با جدیت و گستردگی بیشتری بپیش برد.

وی در پاسخ به این پرسش که افرادی که مهارت‌ها را آموزش می‌بینند چگونه می‌توانند وارد بازار کار شوند،‌ گفت:‌ یکی از مشکلات در زمینه بهره‌وری نیروی انسانی این است که سالانه صدها هزار دانش‌آموز که آمادگی حضور در بازار کار دارند را وارد بازار کاری می‌کنیم که آموزش حضور آن کسب و کار را فرانگرفته‌اند.

دبیرکل اتاق اصناف ایران با ذکر مثالی گفت:‌ فارغ‌التحصیل رشته ریاضی مهارت کسب و کاری ندارد و تنها راه پیش‌روی او این است که به دانشگاه برود و پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه نیز زمینه حضور او در کسب و کار فراهم نشده است. حرف ما این است که ابتدا آزادی عمل لازم برای او فراهم شود تا افرادی که نمی‌خواهند وارد تحصیلات دانشگاهی شوند بتوانند در دبیرستان رشته‌های کار و دانش یا فنی و حرفه‌ای را انتخاب کنند و مهارت‌های لازم را داشته باشند و با مهارت وارد بازار شوند.این شرایط نیازمند آن است که فعالیت‌هایی که بازار کار آن وجود دارد در آموزش و پرورش صاحب رشته تحصیلی شوند و این مهارت‌ها در دوران متوسطه به دانش‌آموزان ارایه شود.

الگوهای آموزشی و حضور موثرتر نیروی کار در محیط‌های کاری

وی گفت:‌ آموزش نیروی انسانی در محیط‌های کاری و در مجاورت با اصناف این امکان را فراهم می‌کند تا تجربه چندین ساله در این زمینه، قابلیت انتقال به این افراد وجود داشته باشد. در حین آموزش دانش‌آموزان مهارت هم پیدا کرده‌ و در کسب و کار هم موفق خواهند شد. این الگو می‌تواند راهکاری موثر برای حضور نیروی انسانی در بازار کار باشد.

فقیهی خاطرنشان کرد:‌ در دوره‌هایی که حجم اقتصاد کشور اندک بود و تکنولوژی و ابزارهای به‌روز تولید چندان گسترده نشده بود نظام استاد و شاگردی در کشور وجود داشت. دانش‌آموزان در تابستان‌ها به سراغ واحدهای صنفی می‌رفتند و آموزش می‌دیدند و درآمد اندکی هم به دست می‌آوردند. پس از پایان تحصیل این دانش‌آموزان وارد بازار کار و صنف مربوطه می‌شدند و با همین الگو افراد موفقی نیز در محیط‌های کسب و کار شدند.

تکنولوژی نیازهای بازار کار و آموزش را تغییر داده است

وی افزود:‌ اکنون حوزه تکنولوژی نیازها را تغییر داده و در مدارس می‌توان فارغ‌التحصیلان را با آموزش مناسب بی‌واسطه وارد بازار کار کرد و ضریب موفقیت او را افزایش داد. دبیرکل اتاق اصناف ایران اظهار کرد:‌ با مشارکت اتاق اصناف می‌توان دانش‌آموزانی با دانش و مهارت فنی را روانه بازار کار کرد.

برای گسترش مسیر آموزشی دانش‌آموزان صبر به خرج دهیم

فقیهی در پاسخ به این پرسش که تفاهم‌نامه‌های منعقدشده و همکاری با آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای خروجی لازم را به همراه داشته است، خاطرنشان کرد: نمی‌توان این انتظار را داشت که فعالیت‌هایی از این دست که در زمره فعالیت‌های توسعه‌ای در کشور است بلافاصله گسترده شود یا انتظار ۱۰۰ درصدی از آن داشته باشیم بلکه باید برای مسیر آموزش نیروی انسانی صبر به خرج داد. در تئوری‌های اقتصادی برای آموزش یک دوره ۱۰ تا ۱۵ ساله در نظر گرفته می‌شود و در واقع این نسل از پایه آموزش خواهد دید و تولید مولد را دنبال خواهد کرد.

دبیرکل اتاق اصناف ایران تصریح کرد:‌ بحث آموزش نیروی انسانی چندسالی است که در وزارت آموزش و پرورش و فنی و حرفه‌ای آغاز شده و اصناف نیز اعلام آمادگی کرده‌اند تا این همکاری به نحو مناسب‌تری پیش رود و انتظار بلافاصله از آن نتایج درستی به دنبال نخواهد داشت. تاثیر این همکاری طی سال‌های آینده در بازار کار معین خواهد شد و این شیوه راهکاری موثر برای تامین نیروی انسانی در بازار کار است.

وی تاکید کرد:‌ طی سالیان گذشته از آموزش نیروی انسانی غفلت شده و امروز که اهمیت آموزش در بهره‌وری نیروی انسانی مشخص شده باید تلاش کرد تا نیروهایی آموزش‌دیده با بهره‌وری بالاتر را روانه بازار کار شوند.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها