چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ۸:۱۱ ق٫ظ

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ۸:۱۱ ق٫ظ

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ۸:۱۱ ق٫ظ

ابقای معاون وزیر نفت با تداوم آلودگی هوا

 این روزها بر کسی پوشیده نیست که آلودگی بیش از اندازه هوا در سال های اخیر ، نفس شهرهای بزرگ و صنعتی را به شماره انداخته است و با اینکه یکی از آلاینده های اصلی هوا در دوران دولت نهم و دهم ، بنزین های تولید پتروشیمی داخل بود و انتقادهای زیادی هم به دنبال داشت، گفته می شود که این بنزین مجددا به پمپ بنزین ها بازگشته تا در کنار بیماری های خطرناک ریوی نظیر کرونا و آسم و برونشیت، به وخیم تر شدن وضع تنفس مردم یاری برساند!
به گزارش اتاق شفاف این در حالی است که به گفته برخی کارشناسان، رفورمیت بنزین پتروشیمی در پالایشگاه های بنزین، یعنی تولید بنزین با آروماتیک بالای پنجاه درصد و بنزن ۱۰ درصد. برای درک بهتر عوارض بنزین های پتروشیمی کافیست بدانیم که برای تولید بنزین بهینه می بایست آروماتیک سی درصد و بنزن کمتر از نیم درصد باشد.
این گزارش حاکی از آن است مشخص نیست که دولت رییسی چرا و به چه منظوری اقدامی که در دولت احمدی نژاد منجر به آلودگی های فزاینده سربی و خطرناک در فضای شهرها شده بود و انتقادهای زیادی هم به دنبال داشت، دوباره تکرار می کند؟!
در همین راستا شنیده ها حاکی از آن است که در آخرین جلسه معاونین وزارت نفت جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی توسط وزیر نفت از نشست مذکور اخراج می شود.ولی بلافاصله خبر استعفای مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی تکذیب شد. مجید شهیدی در گفت‌وگو با ایلنا ضمن تکذیب خبر فوق اظهار داشت: آقای سالاری استعفا نداده و این خبر دروغ محض است.
رئیس روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فراوده‌های نفتی تاکید کرد: مدیر شرکت ملی پالایش و پخش فراوده‌های نفتی در محل کار حضور دارد و به فعالایت خود ادامه خواهد داد.
اما گفتنی است بر اساس اخبار منتشره گویا جواد اوجی که به لحاظ تامین انرژی حال و آینده کشور زیر بار فشار زیاد دولت و مجلس قرار دارد، در یک اقدام مناسب صلاح کشور و نظام را بر خوشایند معاون همیشه منتقد خود ترجیح داده و در پی ترک فعل ها و کم کاری های جلیل سالاری، وی را از نشست مهم معاونین اخراج می کند.
بر اساس گزارش های منتشر شده کاهش ضریب پالایشی کشور، کاهش تولید بنزین و گازوییل یورو ۴ و ۵، کاهش ظرفیت تولید بنزین و گازوییل، سوخترسانی ضعیف نیروگاهی، بی توجهی به طرح های پالایشی و از همه مهمتر افزایش آلودگی هوا که وزارت نفت را به متهم اصلی آن تبدیل کرده است از دلایل اصلی جواد اوجی برای این دستور بوده است.
چنانچه این اقدام اوجی منجر به جایگزینی یک فرد مصلح به عنوان معاون وی در امور پالایش و پخش شود، می توان مدعی شد که وی در پی آن است که مسیر خود را به سوی تبدیل شدن به یک وزیر مقتدر و موفق تعییر دهد.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها