جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ۳:۵۹ ق٫ظ

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ۳:۵۹ ق٫ظ

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ۳:۵۹ ق٫ظ

باید اجازه دهیم عرضه خودرو در بورس کالا به عنوان یک تنظیم‌گر بازار تجربه شود

حجت‌الله فیروزی

حجت‌الله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره اهمیت عرضه مستمر و منظم در بورس کالا گفت: در فروش کالاها و محصول‌ها از روش‌های متنوعی استفاده شود و عرضه خودرو در بورس کالا هم یکی از همین روش‌هاست که اکنون در حال تجربه شدن است و در موارد متعددی در همین ایام تجربه این روش، قیمت خودرو پایین‌تر از قیمت بازار بود که با استقبال هم مواجه شده است.

وی افزود: عرضه خودرو در بورس کالا گامی رو به جلو است و فرصتی است از این بازار آشفته خودرو فاصله بگیریم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه طرح عرضه خودرو در بورس کالا در اوایل مجلس یازدهم از سوی تعدادی از نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم مطرح و به دولت قبل پیشنهاد شد، تصریح کرد: این طرح در ابتدای کار با چالش‌هایی مواجه بود که به تدریج و به مرور زمان با ارائه راهکار و سازوکارهای متناسب با بازار عرضه و تقاضا برطرف می‌شود.

فیروزی ادامه داد: یک نکته را نباید فراموش کنیم و آن هم این است که به علت برخی ایرادات در اقتصاد کلان کشور ما، خودرو یک کالای سرمایه‌ای است و همین امر یکی از ایراداتی است که در اقتصاد کلان نوسان‌هایی را در قیمت خودرو ایجاد می کند و وزارت، صنعت معدن و تجارت هم نمی‌تواند تمام سازوکارهای عرضه و تقاضای بازار را به تنهایی مدیریت کند و این موضوع نیاز به سالم‌سازی و هماهنگی همه ارکان دولت دارد.

این نماینده مجلس با تاکید اینکه عمده سهامداران کارخانه‌های خودروسازی از عرضه خودرو در بورس کالا استقبال کرده‌اند، اظهار کرد: همین که سرمایه‌های سرگردان در بازار ساماندهی شوند، اقدامی مناسب است، چرا که سهامداران افرادی هستند در زمینه‌های مختلف به ویژه در بازار سهام امکان سرمایه‌گذاری دارند که می‌تواند فرصتی برای ساماندهی سرمایه‌های خرد باشد.

فیروزی همچنین گفت: در ابتدای کار نقدهایی به طرح عرضه خودرو در بورس کالا وجود داشت که این اقدام نمی‌تواند بازار را متحول نکند که در این زمینه باید عنوان کرد این طرح به طور قطع آسیب‌زا نیست و باید اجازه دهیم این روش به عنوان یک تنظیم‌گر بازار اجرایی و تجربه شود و وزارت صمت هم باید بر اجرای این روش کمک و نظارت کند.

به گفته وی؛ باید توجه داشته باشیم که هدف از اجرای این روش‌ها تسهیل در دسترسی مردم و متناسب سازی قیمت‌هاست. بنابراین، روش‌ها جنبه رفتاری موضوع است و موضوع اصلی متناسب سازی و منطقی‌سازی قیمت‌ها و کیفی‌سازی محصولات و رعایت حقوق مردم به عنوان مصرف کننده است.

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها